Droom occasion: uiterst zeldzame oldtimer Jensen C V8 MK II

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oké, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij iedere dag voor je op zoek een dikke occasion. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wil rijden. Vandaag een zeer unieke en uiterst zeldzame oldtimer: een Jensen C V8 MK II.

Tweedehands Jensen C V8 MK II uit 1965

Een zeldzame oldtimer die gegarandeerd de show steelt, heerlijk rijdt en stiekem een volwaardig racemonster is. Deze tweedehands Jensen C V8 MK II heeft het allemaal. Deze uiterst zeldzame oldtimer wil je toch gewoon in je garage hebben staan?


Bron: Prins Classics

Toen deze heerlijke occasion in 1965 van de band af kwam rollen was hij zijn tijd ver vooruit. De tweedehands Jensen C V8 MK II beschikt over een uniek gevormd en lichtgewicht ontwerp dat de auto destijds een ware racebolide maakte.

Om de Jensen er weer als nieuw uit te laten zien heeft de voormalige eigenaar er ongeveer 35.000 euro tegenaan gesmeten, met resultaat. De oldtimer heeft een prachtige ‘Brits racegroene’ lak, perfecte carrosserie, nieuwe banden en een nieuwe set klassieke velgen die de looks van de klassieker helemaal af maken. Een Brits stijlicoon, zo kunnen we hem wel noemen.

Een oldtimer occasion met een geweldig interieur

Het interieur van deze tweedehands Jensen C V8 MK II is deels origineel en deels vernieuwd. Maakt dat iets uit? Nee, totaal niet. Het crèmekleurige interieur van de tweedehands Jensen is in één woord geweldig. Een klassiek stuur, comfortabele stoelen, een klassiek dashboard, werkende radio en waarschijnlijk een heerlijke nostalgische geur.

Zijn status als ‘racemonster’ dankt deze oldtimer aan zijn unieke 6.3 liter V8 (afkomstig van Chrysler) die over maar liefst 335 pk beschikt. De auto heeft een topsnelheid van 220 kilometer per uur en knalde binnen de 6 seconden naar de 100 kilometer per uur. Dat zal nu iets minder snel gaan.

De auto was onder meer de Jaguar E-type, Aston Martin DBS en zelfs De Lamborghini Miura die over een V12 beschikt te snel af. Deze occasion is en volwaardige snelheidsduivel.


Bron: Prins Classics

Dan nog de prijs

Aangezien bijna alles aan de auto is gerestaureerd en gereviseerd, ligt de prijs van de tweedehands Jensen C V8 MK II behoorlijk hoog. De in topconditie verkerende Jensen kost je 119.500 euro. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Een zeer zeldzame Jensen uit 1965 die alleen nog maar meer waard wordt. De bolide staat te koop bij Prins Esclusivo en meer informatie en foto’s van de occasion vind je hier.

Reageer op artikel:
Droom occasion: uiterst zeldzame oldtimer Jensen C V8 MK II
Sluiten