Droom occasion: Klassieke Jaguar XJ6 uit 1974 voor een scherpe prijs

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oke, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij iedere dag voor je op zoek naar de dikste occasions. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wil rijden.

Jaguar XJ6 4.2

We sluiten de week af met een prachtige klassieker die ook nog eens goed betaalbaar is. We hebben vandaag een klassieke Jaguar XJ6 uit 1974 gevonden die in een werkelijke top staat verkeerd. Een prachtige auto die van binnen en van buiten om te smullen is.

Om te beginnen ziet de Jaguar er imposant uit. De Britse bolide heeft een mooie witte lak die door zijn leeftijd een goede vintage tint heeft. Verder heeft de Jag een vertrouwde grill met een brullende jaguar als blikvanger. Ook de achterkant is puntgaaf, de chromen bumper geeft de lange auto een klassieke look.

Het volledig originele interieur van de Jaguar XJ6 is misschien wel het gaafste punt van de bolide. De Britse bak heeft klassiek rode lederen stoelen en bekleding wat hem luxe doet aanvullen. Het houten dashboard met retro knoppen, snelheidsmeters en een klokje nemen je mee terug in de seventies. De klassieke schakelpook en het puntgave stuur maken deze bolide een in uitstekende staat verkerende tijdmachine.

Bescheiden zes cilinder

Onder de motorkap van deze 44-jarige bolide ligt een bescheiden 4.2 liter zes cilinder. De puike XJ6 heeft 178 pk en heeft dus zeker de benodigde power om lekker te kunnen rijden.

Een dik pluspunt aan deze bolide is dat alle onderhoudsboekjes en onderhoudsinformatie er bij geleverd is. Kortom, een geweldige bak die altijd met liefde is onderhouden en staat te popelen om de weg op te gaan.

Jaguar XJ6 uit 1974
Jaguar XJ6 uit 1974
Jaguar XJ6 uit 1974
Jaguar XJ6 uit 1974
Jaguar XJ6 uit 1974
Jaguar XJ6 uit 1974

Wil je deze bolide meenemen, dan ben je 20.950,- euro lichter. Mocht jij geïnteresseerd zijn of gewoon nog meer willen weten en zien van deze auto, dan moet je bij Gallery Aaldering zijn. Zij hebben hem in de showroom staan en hier vind je alle informatie over deze Jaguar XJ6 uit 1974

Meer tweedehands auto’s

Misschien gaat dit hem qua prijs niet helemaal worden, maar misschien hebben we wat anders voor je. Voor alle andere toffe occasions kun je hier terecht bij onze wekelijkse rubriek Manners Occasions. Daar ga je zeker de tweedehands auto van je dromen vinden.

Reageer op artikel:
Droom occasion: Klassieke Jaguar XJ6 uit 1974 voor een scherpe prijs
Sluiten