Droom occasion: Jaguar XJ-SC V12 uit 1986 in topconditie

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oké, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij iedere dag voor je op zoek een dikke occasion. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wil rijden. Vandaag een tweedehands Jaguar XJ-SC V12.

Tweedehands Jaguar XJ-SC V12

We nemen je even mee terug in de tijd, 1986 om precies te zijn. We hebben een onwijs gave tweedehands Jaguar XJ-SC V12 gevonden die werkelijk nog in top conditie verkeerd. Oohja, nog een leuk feitje over deze occasion. Het betreft een MK2 model die voorzien is van HE (High Efficiency) 5.3 V12 motor. Destijds haalde de auto een topsnelheid van 250 km/h en was daarmee de snelste automaat ter wereld.

Jaguar XJ-SC V12, tweedehands, occasion

Een klassieker in topconditie

Je ziet het er niet vanaf dat deze bolide al sinds 1986 de wegen van Duitsland en Nederland bestiert. De tweedehands Jaguar beschikt over haar originele ‘Satin Beige’ lak die er op wat kleine plekjes na perfect uit ziet. Zijn puike velgen, simplistische grill en mooie soft-top zien er nog geweldig uit. Dat de bolide altijd goed onderhouden is, zien we er goed vanaf.

Een klassiek interieur met hedendaagse luxe

Het originele interieur ziet er voor zijn leeftijd ook nog steeds fantastisch uit en is altijd goed verzorgd. Zo heeft de bolide prachtige witte stoelen, beige details en een klassiek dashboard en een sportief pookje. Om het af te maken beschikt de tweedehands Jaguar XJ-SC V12 ook nog eens over hedendaagse luxe zoals cruise control, air conditioning en een muzieksysteem met AUX aansluiting.

Vroeger de allersnelste

In de ‘good old eighties’ was deze bolide zelfs de snelste automaat op de wereld. Destijds knalde de Jaguar XJ-SC V12 maximaal naar de 250 km/h! Dat red de occasion nu niet, maar we kunnen garanderen dat er nog genoeg pit in de dikke V12 zit. Uiteraard maken de 262 trappelende paardjes er ook nog een oorstrelend geluid bij.

Een dikke occasion voor een schappelijke prijs

We hadden verwacht dat deze bolide minimaal het dubbele zou kosten, maar we hadden het mis. Deze puike Jaguar kost je 28.950,- eurootjes. Een prima prijs voor dit enorme beest. Mocht je interesse hebben of er meer van willen zien? Meer informatie vind je hier.

Reageer op artikel:
Droom occasion: Jaguar XJ-SC V12 uit 1986 in topconditie
Sluiten