Marlon Labrie
Marlon Labrie | LinkedIn Wheels 28 sep 2019

Droom occasion: tweedehands Jaguar MK2 (1967) voor een mooie prijs

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oké, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij iedere dag voor je op zoek een dikke occasion. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wil rijden. Vandaag hebben we een beest van een oldtimer, een tweedehands Jaguar MK2 uit 1967.

Tweedehands Jaguar MK2 uit 1967

Beeld je even in: je rijdt op een zonnige herfstdag in 1967 door het prachtige robuuste Engelse landschap in deze prachtige Jaguar MK2 met Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band van The Beatles op de achtergrond. Klinkt geweldig toch? Dat lijkt ons ook. Helaas kunnen we niet tijdreizen, wel kunnen we het gevoel ervaren. Wanneer je in deze tweedehands Jaguar MK2 rijdt, word je zonder dat je het door hebt meegenomen naar de jaren 60.

Tweedehands Jaguar MK2 uit 1967 occasion
Bron: De Automobielfabriek

Dat de Britten goed zijn in het maken van klassieke auto’s wordt wel duidelijk wanneer je deze oldtimer occasion ziet staan. De prachtige tweedehands Jaguar MK2 heeft een stijlvol en typisch Brits design wat stijl en sportiviteit uitstraalt. Verder is de neus van de ‘Jag’ in combinatie met de klassieke grill een winnende combinatie en maken de vintage velgen en het ouderwetse logo de occaison helemaal af.

Veel klassieker dan deze oldtimer-occasion vind je ze niet

Het interieur van de tweedehands Jaguar MK2 neemt je ook mee terug in de tijd. De zwart lederen en houten tinten geven de oldtimer occasion een warme en luxe sfeer die je uitnodigt voor een ritje. De klassieke knoppen, radio, schakelpook en het stuur met logo maken het interieur compleet. Het enige wat jij mee moet nemen zijn een paar cassettebandjes van The Beatles, Rolling Stones en The Kinks.

Onder de motorkap van de Britse klasbak ligt ook nog eens een lekkere 3.4 liter zescilinder motor met 210 pk. Deze motor geeft de tweedehands Jaguar MK2 een heerlijk geluid en prima prestatie. Of hij zijn topsnelheid van 120 kilometer per uur nog haalt is een raadsel, maar daar is deze occasion niet voor bedoeld. Hier moet je rustig mee toeren en genieten van het landschap.

Mooie prijs

Waarschijnlijk verwacht je dat deze occasion de hoofdprijs kost, maar dat valt mee. Je betaalt maar 26.950 euro voor de tweedehands Jaguar MK2 uit 1967. Dat is volgens ons een scherpe prijs voor zo’n mooie occasion. Lijkt je dat wel wat? De bolide staat te koop bij De Automobielfabriek en meer informatie vind je hier.

Reageer op artikel:
Droom occasion: tweedehands Jaguar MK2 (1967) voor een mooie prijs
Sluiten