Manners Occasions #24: betaalbare tweedehands high-performance auto’s van BMW, Audi en Mercedes

Iedere man heeft een droomauto. Voor de één is het een stijlvolle Ferrari, de ander droomt van een klassieke Porsche en dan zijn er ook nog genoeg mannen die een dikke Amerikaan op de oprit willen. Helaas blijft het vaak alleen bij dromen. Gelukkig is er altijd nog de tweedehands automarkt. Deze staat vol staat met auto’s die jouw droom voor een deel kunnen waarmaken, zonder dat jouw portemonnee daar zwaar onder hoeft te lijden.

Wij gaan jou daar met deze rubriek bij helpen. Iedere week duiken we in de tweedehands automarkt van Nederland en scheiden we het kaf van het koren. Daarbij richten we ons wekelijks op een ander type auto en verschillende prijsklassen. Ditmaal gaan we voor de echte snelheidsduivel op zoek naar een luxe sedan. Kortom, de sportiefste versies van de populairste BMW, Audi en Mercedes modellen.

Audi S5 4.2 FSI – €19.995

Bij Audi hebben de echte liefhebber van snelheid twee verschillende keuzes. Ga je voor de S of voor de nodige brutere RS. Wij gaan gezien de prijs toch maar voor de eerste optie. Een S5 om precies te zijn. Deze sportieve en bloedsnelle versie van de A5 verscheen elf jaar geleden voor het eerst. Sindsdien is deze bolide één van de toonaangevende modellen als het gaat om luxe sedans met ongekende prestaties.

Dit jaar verschijnt de vierde generatie van de Audi S5, maar die is voor de meesten nog onbetaalbaar. Ook voor een tweedehands tweede of derde generatie heb je diepe zakken nodig. Gelukkig is de eerste generatie uit 2007 inmiddels wel relatief betaalbaar. Neem bijvoorbeeld deze Audi S5 4.2 FSI die we vonden op Autoscout24. Hij is uitgerust met een 4.2 liter V8 die goed is voor 354 pk en is voorzien van de nodige luxe zoals cruise control, panoramadak, elektrisch verstelbare stoelen en lederen bekleding.

Mercedes-Benz C 63 AMG – €24.490

Als Mercedes hun modellen een flinke boost wil geven, dan kloppen ze aan bij AMG. Deze huistuner heeft vele modellen onderhanden genomen waaronder ook de C 63. Het resultaat is een flinke en vooral sportieve verbetering van de zakensedan die je kent. Hij verscheen in hetzelfde jaar als de Audi S5 en is een geduchte concurrent. In luxe over de snelweg knallen was nog nooit zo stijlvol.

Bij Mercedes zien we in vergelijking met Audi minder vaak een grote update. Zo verscheen de tweede generatie van de Mercedes-Benz C 63 AMG pas in 2014. Inmiddels zijn de oudere eerste generatie modellen best betaalbaar. Op Autoscout24 liepen we deze tweedehands C 63 uit 2008 tegen het lijf en waren vooral onder de indruk van wat er onder de motorkap ligt: een 6.2 liter V8 die 457 trappelende paarden genereert. Combineer dat met elektrische stoelverstelling, elektrisch schuifdak, meesturende koplampen en je hebt een absolute droomauto.

BMW M5 V10 – €24.950

Bij BMW hebben ze bakken met ervaring als het gaat om het upgraden van hun modellen. De eerste M5 verscheen namelijk al in 1985. Deze sportieve variant van de 5-Serie is ook vandaag de dag nog een zeer populaire bolide. Volledig terecht, want er zijn maar weinig auto’s die een stijlvol uiterlijk zo goed combineren met de prestaties van een sportwagen.

Voor de nieuwste versie van de BMW M5, die begin dit jaar is verschenen, moet je minimaal 160.000 euro neerleggen. Omdat de meeste mensen niet over dit soort bedragen beschikken, hebben wij op Autoscout24 een tweedehands M5 gevonden die wel betaalbaar is. Hij rolde in 2005 van de band en is de enige in dit lijstje met een V10 aan boord. Deze levert 507 pk en daar kun je in luxe van genieten, want hij heeft ook elektrisch verstelbare stoelen, cruise control, sportinterieur, stoelverwarming en meer.

Meer tweedehands auto’s

Zijn deze sedans je niet ruim genoeg? Klik dan hier voor betaalbare stationwagens van Audi of hier als je liever een Volvo hebt dan een Duitste bolide.

Reageer op artikel:
Manners Occasions #24: betaalbare tweedehands high-performance auto’s van BMW, Audi en Mercedes
Sluiten