Marlon Labrie
Marlon Labrie | LinkedIn Wheels 20 dec 2018

Droom occasion: deze Mondial uit 1981 is de meest bereikbare Ferrari ooit

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oke, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij iedere dag voor je op zoek naar de dikste occasions. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wil rijden.

Ferrari Mondial 8 uit 1981

Voor de liefhebbers van klassieke en excentrieke auto’s hebben we vandaag de ideale droom occasion gevonden. Vandaag hebben een tamelijk onbekende Ferrari in de spotlight staan. We hebben een Ferrari Mondial uit 1981 gevonden. Deze bolide ademt de jaren tachtig en is de meest bereikbare Ferrari ooit!

Is dit de mooiste Ferrari Mondial ooit? Nee dat is die zeker niet, maar excentriek is die zeker. Deze bijzondere zwarte Ferrari Mondial zag het levenslicht in 1981. De Ferrari heeft flink wat jaartjes gereden en stil gestaan in Frankrijk totdat hij naar Nederland kwam.

De auto heeft ondanks dat hij niet de mooiste is goede charmes. De Mondial heeft een mooie kleur, het klassieke logo pronkt op de motorkap, klassieke Ferrari velgen en als je naar de achterkant kijkt denk je gelijk aan de jaren tachtig.

Een tijdmachine

Vanbinnen is deze bolide een ware tijdmachine. Je wordt bevangen door het ‘Ferrari rode’ leer en de prachtige simpelheid van de Mondial. Wanneer je instapt lijkt het net of je in een aflevering van de A-Team speelt. De klassieker heeft een old school dashboard, een verwarming/airco, radio en het pareltje van het Italiaanse beest is het prachtige Ferrari logo in het stuur. Je stapt niet alleen in dikke bak, je neemt ook een stap terug in de tijd.

Het is een blijft een Italiaanse bak power en dat voel je wanneer je rijdt. In de achterbak ligt een dikke V8 met 214 pk wat je over de weg laat vliegen. Verder heeft de Ferrari pas 99.498 kilometers gelopen en is die scherp geprijsd.

Wil je deze bolide meenemen, dan ben je 28.500,- euro lichter. Geen geld voor zo’n puike bolide! Mocht jij geïnteresseerd zijn of gewoon nog meer willen weten en zien van deze auto, dan moet je bij Prins Classics zijn. Zij hebben hem in de showroom staan en hier vind je alle informatie over deze Ferrari Mondial 8 2+2.

Meer tweedehands auto’s

Ben je toch niet op zoek naar een cabrio? niet getreurd, misschien hebben we wat anders voor je. Voor alle andere toffe occasions kun je hier terecht bij onze wekelijkse rubriek Manners Occasions. Daar ga je zeker de tweedehands auto van je dromen vinden. 

Reageer op artikel:
Droom occasion: deze Mondial uit 1981 is de meest bereikbare Ferrari ooit
Sluiten