Marlon Labrie
Marlon Labrie | LinkedIn Wheels 30 okt 2019

Droom occasion: omgebouwde elektrische Porsche 911

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oké, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij iedere dag voor je op zoek een dikke occasion. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wil rijden. Vandaag hebben we iets bijzonders. Jij kan namelijk een tweedehands en tegelijk elektrische Porsche 911 rijden.

Tweedehands elektrische Porsche 911

Elektrisch rijden is hip, milieubewust en wordt alsmaar betaalbaarder en haalbaarder. Alleen worden wij nog niet echt wild van het design van de gemiddelde elektrische auto. Nu doet Tesla een goede gooi en is de nieuwe Porsche Taycan S veelbelovend, maar toch knaagt er nog iets. Er heerst nog een ongekende liefde voor klassiekers, terwijl we eigenlijk wel aan het milieu willen denken. Gelukkig is er sinds kort een oplossing en die ligt bij autodealer Witmer & Odijk.

Klassieke elektrische Porsche 911 occasion
Bron: Witmer & Odijk

De mannen van Witmer & Odijk bouwen sinds kort tweedehands Porsche 911-modellen om tot elektrische varianten. Een occasion uit deze lijn is gestript van zijn Boxer-motor en voorzien van een krachtige elektromotor. Naast schuldgevoel mis je ook het geluid in een occasion als deze, maar dat zul je op de koop moeten toenemen.

Krachtige occasion zonder het geluid

Wees gerust: ook een tweedehands Porsche 911 met elektromotor blaast jou omver. De elektromotoren hebben minimaal 140 pk tot hun beschikking en knallen binnen de 4 seconden naar de 100 kilometer per uur. De topsnelheid van de occasions is 240 kilometer per uur. De actieradius ligt rond de 360 kilometer.

Klassieke elektrische Porsche 911 occasion
Bron: Witmer & Odijk
Klassieke elektrische Porsche 911 occasion
Bron: Witmer & Odijk

En dan nog de prijs

Mocht je al de luxe hebben om te twijfelen tussen een Model S of de nieuwe Taycan? Dan is deze tweedehands elektrische Porsche 911 uit 1982 wellicht het overwegen waard. Het kost je wel een paar knaken. 99.991 euro om precies te zijn. Maar dan heb je ook wat. Lijkt dat je wel wat? Dan moet je bij Witmer & Odijk zijn. Meer informatie over de elektrische occasion vind je hier. Het is niet belend

Reageer op artikel:
Droom occasion: omgebouwde elektrische Porsche 911
Sluiten