Frank Reinbergen
Frank Reinbergen Auto's & Motoren 6 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Tweedehands elektrische auto kopen? Dan krijg je nu subsidie

Goed nieuws voor mensen die op zoek zijn naar een (tweedehands) elektrische auto. Nieuwe subsidies zorgen er namelijk voor dat de aanschafprijs van een elektrische auto aanzienlijk omlaag gaat. Het stimuleren van elektrisch rijden vanuit de overheid is niks nieuws, maar deze regeling is wel bijzonder.

Subsidie op tweedehands elektrische auto

Het is geen regeling die alleen zakelijke rijders aangaat. De subsidie geldt ook voor mensen die een tweedehands elektrische auto willen aanschaffen. De subsidie op een gebruikte elektrische auto bedraagt 2.000 euro. Wie op zoek is naar een nieuwe auto zonder verbrandingsmotor kan 4.000 euro subsidie ontvangen. Dit heeft minister Van Veldhoven, die over milieu gaat, bekendgemaakt. De regeling gaat deze zomer al in.

De subsidie maakt deel uit van het klimaatakkoord. Voor veel mensen in een elektrische auto simpelweg nog te duur. Daar kan met deze subsidie verandering in komen. Zeker omdat de regeling ook voor tweedehands elektrische auto’s geldt. Wil je gebruik maken van deze subsidie dan zal je aan een klein aantal eisen moeten voldoen. Zo moet de actieradius van je voertuig minimaal 120 kilometer zijn. Verder moet de oorspronkelijke cataloguswaarde tussen de 12.000 en de 45.000 euro liggen.

Kosten elektrisch rijden

De aanschaf an een (tweedehands) elektrische auto is voor vele nog een aardige opgaven. Deze subsidie kan het steuntje in de rug zijn om toch elektrisch te gaan rijden. Tegen welke kosten loop je aan na de aanschaf? Deze zijn over het algemeen een stuk lager dan de kosten van een brandstofauto. Er is minder onderhoud nodig en je betaalt niet meer aan de pomp. De kosten van het opladen van een elektrische auto zijn aanzienlijk minder dan je auto voltanken. Dit geldt zeker als je de mogelijkheid hebt om zelf de auto op te laden. Tot slot betaal je geen wegenbelasting voor een auto zonder brandstofmotor.

Elektrische auto, subsidie, volkswagen
(Afbeelding: Volkswagen.com)

Benieuwd naar de voor en nadelen van het leasen van een elektrische auto? Lees dan dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

rijksoverheid

Reageer op artikel:
Tweedehands elektrische auto kopen? Dan krijg je nu subsidie
Sluiten