Marlon Labrie
Marlon Labrie | LinkedIn Wheels 21 dec 2018

Droom occasion: een scherp geprijsde Dodge Dart Demon uit 1972

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oke, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij iedere dag voor je op zoek naar de dikste occasions. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wil rijden.

Dodge Dart Demon V8 340 Moniker

Vandaag gaan we weer eens op Amerikaanse tour. Tijdens onze dagelijkse speurtocht naar dikke bakken hebben we ook vandaag weer een parel gevonden. Een dikke en in nieuwstaat verkerende Dodge Dart Demon uit 1972 die ook nog eens scherp geprijsd is.

De brute Dart Demon is imposant om te zien en hij kan niet wachten tot dat jij hem eens flink op zijn staart trapt. De Dodge heeft een mooie diepe zwarte kleur met grijze racekleuren en de subtiele spoiler en de stoere ventilatiegaten op de motorkap. De klassieke Dodge velgen maken de auto helemaal af en geven de Amerikaanse krachtpatser een echte race uitstraling.

Vanbinnen heb je gewoon nog een echte auto, het is jij en de auto. De vierzitter heeft mooie diep zwarte gekleurde lederen stoelen en strakke houttinten in het dashboard. Verder heeft de Dart Demon een klassieke radio die alles ontvangt, een ouderwetse verwarming/airco regelaar en een dik dashboard met grote wijzers. Om het retro gevoel compleet te maken zitten de asbakken er nog in.

Een heerlijke V8

Onder de motorkap ligt er (zoals verwacht) een heerlijke Amerikaanse V8 met 234 pk die extra lekker klinkt door de dubbele uitlaten. De V8 geeft een heerlijk geluid waar je ontzettend van geniet. De volledig originele Dodge Dart Demon heeft 21.374 kilometers gemaakt en smeekt om een nieuwe eigenaar!

Wil je deze bolide meenemen, dan ben je 33.945,- euro lichter. Een scherpe prijs voor de Amerikaan! Mocht jij geïnteresseerd zijn of gewoon nog meer willen weten en zien van deze auto, dan moet je bij Kien auto’s zijn. Zij hebben hem in de showroom staan en hier vind je alle informatie over deze Dodge Challenger Demon V8 340 Moniker.

Meer tweedehands auto’s

Geen liefhebber van Amerikaanse auto’s? niet getreurd, misschien hebben we wat anders voor je. Voor alle andere toffe occasions kun je hier terecht bij onze wekelijkse rubriek Manners Occasions. Daar ga je zeker de tweedehands auto van je dromen vinden. 

Reageer op artikel:
Droom occasion: een scherp geprijsde Dodge Dart Demon uit 1972
Sluiten