Marlon Labrie
Marlon Labrie Auto's & Motoren 3 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Droom-occasion: zeldzame Datsun 280Z uit 1976 in perfecte staat

De oldtimer van de dag is een parel voor liefhebbers van Japanse klassiekers. Check deze tweedehands Datsun 280Z uit 1976.

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oké, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij iedere dag voor je op zoek naar een dikke oldtimer. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wil rijden.

Tweedehands Datsun 280Z uit 1976

Jarenlang ging Nissan als Datsun door het leven. Liefhebbers van oude auto’s horen die naam nog altijd met plezier aan, aangezien Datsun geweldige bolides heeft voortgebracht. Een voorbeeld daarvan is deze tweedehands Datsun 280Z. Dit model was in de jaren 70 immens populair in de Verenigde Staten, maar gelukkig staat er nu een exemplaar in Nederland. Deze sportieve oldtimer is volledig gerestaureerd en verkeert daardoor in perfecte staat.

Tweedehands Datsun 280Z 1976 occasion
(Afbeelding: Gallery Aaldering)

Tijdens de restauratie zijn er heel wat upgrades doorgevoerd. Zo is de carrosserie van de oldtimer onder handen genomen en de lak zorgvuldig overgespoten. Ook is de Tweedehands Datsun 280Z voorzien van bredere wielkasten en gave velgen.

Nieuwe bekleding en motorisch in orde

Ook het interieur van de tweedehands Datsun 280Z heeft een opknapbeurt gehad. Zo zijn de klassieke sportstoelen en alle andere lederen onderdelen opnieuw bekleed en is de auto voorzien van een nieuw stuurwiel en houten pook. Alle elektronische onderdelen werken naar behoren.

En dan is er ook nog nog gesleuteld aan de motor. Veel onderdelen van de 2.8 liter in-lijn zijn vervangen, waardoor de tweedehands Datsun 280Z ook motorisch in topstaat verkeert. De 170 pk sterke aandrijving loopt perfect en creëert dankzij de dankzij de RVS-einddemper een prachtig geluid.

Tweedehands Datsun 280Z 1976 occasion
Tweedehands Datsun 280Z 1976 occasion
Tweedehands Datsun 280Z 1976 occasion
Tweedehands Datsun 280Z 1976 occasion
Tweedehands Datsun 280Z 1976 occasion
Tweedehands Datsun 280Z 1976 occasion

Unieke oldtimer voor een eerlijke prijs

De tweedehands Datsun 280Z verkeert in perfecte staat en alle originele facturen worden meegeleverd. De zeldzame oldtimer staat te koop voor 47.950 euro. Als je deze auto goed behandelt, wordt die alleen maar meer waard. Interesse? De Japanner staat te koop bij Gallery Aaldering, meer informatie vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.