Marlon Labrie
Marlon Labrie | LinkedIn Wheels 14 mei 2019

Droom occasion: een Chrevolet Corvette C2 uit 1966

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oké, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij iedere dag voor je op zoek een dikke occasion. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wil rijden. Vandaag een tweedehands Chrevolet Corvette C2.

Chevrolet Corvette C2 StingRay Convertible

In onze ‘droom occasion’ rubriek besteden we onze aandacht aan onwijs veel soorten auto’s. Of het nu bijna nieuwe, youngtimers of klassiekers zijn, ze komen allemaal aan bod. Vandaag hebben we iets unieks voor je gevonden. Een hele toffe Chevrolet Corvette C2 uit 1966! Een bolide die deze zomer goed van pas komt.

Chevrolet Corvette C2

Terug naar de jaren zestig

We nemen je mee terug in de tijd, 1966 om precies te zijn. Dat was het jaar toen deze Amerikaanse krachtpatser uit de fabriek in St. Louis Missouri rolde. Tegenwoordig is het 2019, maar de Corvette ziet er nog net zo uit als in 1966. Zijn design is net zo scherp als toen, het plaatwerk is goed, hij is roestvrij, heeft originele wielen en is maar één keer overgespoten. Een sportauto van toen die geen steek veranderd is.

Een heerlijk klassiek interieur

Het interieur is fantastisch, weinig poespas met alleen dingen die je nodig hebt. De Corvette C2 heeft twee klassieke lederen zwarte stoelen, een houten stuur waar het logo in pronkt en een dik dashboard met veel tellers en alle knoppen die je nodig hebt. Een echte klassieker!

Een geluid waar je ‘u’ tegen zegt

Onder de motorkap van de dikke Amerikaan ligt een puike HT 327 V8 motor met 350 PK. De V8 staat garant voor onwijs veel rijdplezier en streelt je oren met zijn klassieke roffel! Nog een leuk puntje, het is een schakelbak waardoor je ook nog een echt racegevoel krijgt.

Hij heeft een prijskaartje

Waarschijnlijk voel je de bui natuurlijk al hangen, je tikt deze bolide niet zomaar op de kop. Voor de originele Corvette tik je namelijk 68.950,- eurootjes neer! Wij kijken verder, maar mocht jij interesse hebben of wil je meer foto’s zien? Klik dan hier.

Benieuwd naar het geluid van deze jongen? Check het hieronder.

Reageer op artikel:
Droom occasion: een Chrevolet Corvette C2 uit 1966
Sluiten