Wheels 27 nov 2018 Marlon Labrie

Droom occasion: brute BMW Alpina B7 BiTurbo met bizar veel pk’s

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oke, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij iedere dag voor je op zoek naar de dikste occasions. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wil rijden.

Vandaag hebben we echt wat bijzonders gevonden, een hele dikke BMW Alpina B7 BiTurbo. Deze snelheidsduivel was voor zijn metamorfose een 750li en had toen al een flinke bak power onder de kap, de mannen van Alpina hebben daar nog een flinke schep bovenop gedaan.

BMW Alpina B7 BiTurbo

De uit 2010 afkomstige BMW Alpina B7 is na zijn geboorte als normale BMW flink onderhanden genomen door Alpina. De Duitse autobouwers hebben de dikke bak omgetoverd tot een waar racemonster.

De Alpina B7 ziet er geweldig uit. De B7 heeft een prachtige witte kleur (Alpinweiss) en heeft een volledige Alpina stripping in het zilver wat de Duitse krachtpatser nog exclusiever doet aan voelen. Om de uitstraling compleet te maken zitten er heerlijke Alpina velgen onder en heeft de dikke bak geblindeerde ramen. Een brute bolide met enorm veel uitstraling.

Wanneer je de deur open doet van deze bolide waan je jezelf in een oase van luxe. De Alpina B7 heeft echt alles wat je maar kan bedenken. De BMW Alpina heeft vier prachtige bordeaux rode sportstoelen met stoelverwarming en Alpina logo’s en details. Het dashboard van de bak is prachtig en eigenlijk typisch BMW. Voor de mensen (of de kids) achterin zitten er twee tv schermen en een bedienpaneel voor de tv’s.

Volwaardige Alpina power

Voor luxepaardjes en snelheidsduivels is dit de wagen die je wil rijden. Hij puilt over van gave opties en heeft bizar veel pk’s onder zijn motorkap liggen. De BMW Alpina heeft maar liefst 507 pk. Daarnaast heeft de Alpina een aangepast onderstel wat de performance verbeterd en de wagen lekkerder laat rijden. De Alpina heeft brute power in combinatie met luxe en comfort.

Om het af te maken heeft de BMW Alpina pas 107.000 kilometers op de teller staan wat eigenlijk helemaal niets is voor zo’n bolide.

BMW Alpina B7 BiTurbo
BMW Alpina B7 BiTurbo
BMW Alpina B7 BiTurbo
BMW Alpina B7 BiTurbo
BMW Alpina B7 BiTurbo
BMW Alpina B7 BiTurbo

Wil je deze bolide meenemen, dan ben je 59.950,- euro lichter. Dat is niet al te veel als je bedenkt dat de wagen in 2010 230.000,- euro koste. Mocht jij geïnteresseerd zijn of gewoon nog meer willen weten en zien van deze auto, dan moet je bij Premium Classics zijn. Zij hebben hem in de showroom staan en hier vind je alle informatie over deze excentrieke BMW Alpina B7 BiTurbo

Meer tweedehands auto’s

Misschien gaat dit hem qua prijs niet helemaal worden, maar misschien hebben we wat anders voor je. Voor alle andere toffe occasions kun je hier terecht bij onze wekelijkse rubriek Manners Occasions. Daar ga je zeker de tweedehands auto van je dromen vinden.

Reageer op artikel:
Droom occasion: brute BMW Alpina B7 BiTurbo met bizar veel pk’s
Sluiten