Marlon Labrie
Marlon Labrie | LinkedIn Wheels 13 jun 2019

Droom occasion: klassieke BMW 7 Serie voor een scherpe prijs

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oké, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij iedere dag voor je op zoek een dikke occasion. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wil rijden. Vandaag een klassieke tweedehands BMW 7 Serie uit 2000 met een aangenaam prijskaartje.

Tweedehands BMW 7 Serie 740i

Ben je een liefhebber van youngtimers? Dan zit je vandaag goed. We hebben namelijk een hele toffe BMW 7 Serie gevonden uit 2000 die er voor zijn leeftijd nog goed uit ziet en wonderbaarlijk weinig kilometers heeft gemaakt. We nemen je even mee terug in de tijd. Geniet even mee van deze klassieke BMW 7 Serie die 19 jaar terug ‘de’ auto was die je moest rijden en nu van jou kan zijn voor nog geen 10.000 euro.

BMW 7 Serie 740i

Het design van de occasion is in één woord te beschrijven en dat is ‘iconisch’. De tweedehands BMW 7 Serie heeft een subtiele grijze (Titansilber Metallic) lak, dikke lichtmetalen vijfspaakse velgen, een iconische grill en hij staat wat schuin op zijn wielen, waardoor hij robuuste look heeft.

Occasion met klassiek interieur en veel vermogen

Het interieur van de Duitse occasion is misschien wel het mooiste van de BMW. Met zijn klassieke houten tinten in het dashboard, lekkere lederen stoelen, sportief stuur en het retro mediasysteem ga je terug in de tijd. Vervelend? Integendeel.

Onder de motorkap van de BMW ligt een 8 cilinder benzine motor die over een ‘kleine’ 286 PK beschikt. De sportieve tweedehands auto zit binnen 7 seconden op de 100 kilometer per uur en heeft een topsnelheid van 250 kilometer per uur. Hij mag dan wat ouder zijn, maar minder dan de bolides van tegenwoordig is hij zeker niet.

Scherpe prijs

Het laatste en misschien wel leukste aspect van de Duitse bolide is zijn prijs. Je tikt de tweedehands BMW 7 Serie voor nog geen 10.000 euro op de kop. Je betaalt 9.950 euro, om precies te zijn. Dat geld is de occasion dubbel en dwars waard. Meer informatie over de stijlvolle youngtimer vind je hier.

Reageer op artikel:
Droom occasion: klassieke BMW 7 Serie voor een scherpe prijs
Sluiten