Manners Occasions #23: betaalbare tweedehands auto’s waar je deze zomer heerlijk in kunt toeren

Iedere man heeft een droomauto. Voor de één is het een stijlvolle Ferrari, de ander droomt van een klassieke Porsche en dan zijn er ook nog genoeg mannen die een dikke Amerikaan op de oprit willen. Helaas blijft het vaak alleen bij dromen. Gelukkig is er altijd nog de tweedehands automarkt. Deze staat vol staat met auto’s die jouw droom voor een deel kunnen waarmaken, zonder dat jouw portemonnee daar zwaar onder hoeft te lijden.

Wij gaan jou daar met deze rubriek bij helpen. Iedere week duiken we in de tweedehands automarkt van Nederland en scheiden we het kaf van het koren. Daarbij richten we ons wekelijks op een ander type auto en verschillende prijsklassen. Editie 23 staat in het teken van auto’s die perfect zijn om in de zomer lekker mee rond te rijden. Misschien niet altijd even praktisch, maar wel heel veel rijplezier.

Mazda MX-5 – €8.500

Vraag Google wat de beste cabrio’s zijn en we garanderen je dat je de Mazda MX-5 gaat tegenkomen. Deze rappe roadster verscheen voor het eerst in 1989 en vandaag de dag rolt hij nog steeds van de productieband. Toevallig is zojuist aangekondigd dat de nieuwste versie een update gaat krijgen. Deze moderne MX-5 begint bij 32.990 euro. Niet goedkoop dus. Gelukkig is een Mazda MX-5 die al een tijdje rondrijdt een stuk betaalbaarder.

Zo vonden we op Autoscout24 deze Mazda MX-5 uit 2007. Hij heeft ruim een ton op de teller staan, dus daar kan nog makkelijk wat bij. We hebben juist deze gekozen omdat hij is voorzien van een Bose Sound System en begin dit jaar een fonkelnieuwe softtop heeft gekregen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over natte voeten wanneer een zomerse buitje plotseling de kop opsteekt.

Jeep Wrangler 4.0i softtop – €15.948

Bij een zomerse auto denk je waarschijnlijk meteen aan een sportieve cabrio, maar Jeep bewijst dat het ook anders kan. Met hun Wrangler, die in 1987 voor het eerst op de markt kwam, combineert het Amerikaanse automerk namelijk off-road mogelijkheden met een zomers karakter. Zodra de zon begint te schijnen is dit de perfecte auto om de softtop eraf te gooien en naar het strand te scheuren.

Een nieuwe Jeep Wrangler is zeker niet voor iedereen betaalbaar, maar op de tweedehands automarkt is het nog best te doen. Zo liepen we deze groene off-roader op Autoscout24 tegen het lijf. Het gaat hier om de 4.0 liter versie met cruise control en airconditioning. Verder verkeert hij in goede staat en is het de ideale auto voor de echte avonturier. Wij zien onszelf wel in deze Jeep Wrangler met onze surfplanken naar het strand cruisen.

Porsche Boxster – €19.950

In 1993 besloot Porsche dat het tijd was om terug te keren naar de Porsche 911 traditie. Kortom: een zescilinder boxermotor, achterwielaandrijving en voldoende power om lekker sportief te kunnen rijden. Het resultaat verscheen in 1996 en luisterde naar de naam Porsche Boxster. Een volbloed Porsche die vooral het hart van sportieve rijders sneller laat kloppen. Perfect om deze zomer lekker mee door eigen land te toeren dus.

Als je voor een Porsche Boxster gaat van voor het jaar 2000, kun je met minder dan tien ruggen al klaar zijn. Wij kozen er ditmaal voor om het budget te verdubbelen, want dan kun je ook voor dit pareltje gaan. Hij wordt dit jaar dertien, maar dat is er nog niet aan af te zien. Deze grijze snelheidsduivel heeft iets meer dan een ton op de teller staan en is altijd goed onderhouden. Verder is hij voorzien van lederen bekleding, elektrisch bedienbaar dak en zelfs verwarmde stoelen. Van deze cabrio kun je dus ook genieten wanneer het nog geen hoogzomer is.

Meer tweedehands auto’s

Zit de cabrio uit je dromen er niet tussen? Klik dan hier voor meer auto’s waarbij het dak er letterlijk af kan. Hoef je niet perse een cabrio, maar zoek je wel een sportieve bolide? Dan moet je hier kijken voor de beste tweedehands sportwagens.

Reageer op artikel:
Manners Occasions #23: betaalbare tweedehands auto’s waar je deze zomer heerlijk in kunt toeren
Sluiten