Manners Occasions #38: stijlvolle tweedehands auto’s vol luxe onder de 5k

Iedere man heeft een droomauto. Voor de één is het een stijlvolle Ferrari, de ander droomt van een klassieke Porsche en dan zijn er ook nog genoeg mannen die een dikke Amerikaan op de oprit willen. Helaas blijft het vaak alleen bij dromen. Gelukkig is er altijd nog de tweedehands automarkt die vol staat met auto’s die de droom voor een deel kunnen waarmaken, zonder dat je portemonnee daar zwaar onder hoeft te lijden.

Wij gaan je daar met deze rubriek bij helpen. Iedere week duiken we in de tweedehands automarkt van Nederland en scheiden we het kaf van het koren. Daarbij richten we ons wekelijks op een ander type auto en verschillende prijsklassen. Deze editie gaan we de mannen helpen die kwaliteit en luxe willen, maar dan wel voor een hele scherpe prijs.

Jaguar XJ 3.2 V8 Executive – €3.444

Zoek je stijlvolle luxe en een flinke bak vermogen, dan kun je gewoon niet om de Jaguar XJ heen. Dit is hét vlaggenschip van de Britse autofabrikant en al jaren het toonbeeld van klasse. Door de jaren heen zijn er een hoop verschillende versies van deze bolide verschenen, maar onze favoriet blijft de stijlvolle Mk II X308. Dit is het toonbeeld van Britse klasse en een uitstekende keuze voor de moderne gentleman.

Toen deze Jaguar XJ die we op Autoscout24 vonden van de band rolde, was hij het toonbeeld van luxe. Elektrische ramen, cruise control, elektrisch verstelbare stoelen, climate control en zelfs een ingebouwde telefoon. Niet slecht voor een auto die inmiddels alweer achttien jaar de Nederlandse wegen trotseert. Ook dat doet hij met verve, want onder de motorkap ligt een hele flinke 3.2 liter V8 te bulderen (237 pk). Als je een autoliefhebber bent, gaat hier je bloed sneller van stromen.

Saab 9-3 Sport Sedan 1.9 TID Business – €3.495

We hebben deze week twee Zweden in de Manners Occasions rubriek. Natuurlijk is één daarvan een Volvo, maar ditmaal doen we er ook een Saab bij. In het koude Scandinavië is een beetje luxe extra lekker en daar voldoet de Saab 9-3 wel aan. Deze luxe bolide is gemaakt om in comfort en stijl door het landschap te cruisen. Een heerlijke auto om in te rijden, maar dan wel met een eigen smoel.

Op Autoscout24 vonden we deze Saab 9-3 die perfect is voor een jonge gent. Het is namelijk de sportieve versie in de Business uitvoering. Dat betekent stoelverwarming, elektrisch verstelbare stoelen, lederen stuurwiel, cruise control en meer. Daarnaast wordt al deze luxe voortgedreven door een behoorlijke pittige en verrassend zuinige 1.9 dieselmotor. Voor drieëneenhalve rug ga je niet snel beter vinden.

Volvo S80 D5 Limited Edition – €4.900

Tot slot nog die andere Zweed. Ditmaal gaan we voor de auto die achttien jaar door het leven ging als het vlaggenschip van Volvo. We hebben het dan natuurlijk over de S80. In 2016 rolde de laatste van de band, maar er zijn er nog genoeg te vinden op de tweedehands automarkt. Voorlopig blijft dat ook nog wel even zo, want dit stukje kwaliteit uit Scandinavië is niet kapot te krijgen en ook nog eens tot de rand gevuld met luxe.

Tijdens onze zoektocht op Autoscout24 liepen we deze Volvo S80 tegen het lijf. Het is één van de krachtigere versies, namelijk die met de D5 dieselmotor die 163 pk levert. Je koopt hem van de eerste eigenaar die er altijd zuinig op geweest is. Hij is voorzien van beige lederen bekleding (houden we van) en ruim voorzien in de luxe. Zo heeft deze S80 stoelverwarming, cruise control, een multifunctioneel lederen stuurwiel en elektrisch verstelbare buitenspiegels. Kortom, een stijlvolle bolide die je niet in de steek zal laten.

Meer tweedehands auto’s

ben je op zoek naar een Volvo, maar wil je een nieuwer model dan deze S80? Klik dan hier. Zijn de bovenstaande bolides je iets te oud en heb je een wat groter budget? Klik dan hier voor moderne tweedehands coupe’s.

Reageer op artikel:
Manners Occasions #38: stijlvolle tweedehands auto’s vol luxe onder de 5k
Sluiten