Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Auto's & Motoren 3 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

De tweedehands auto’s van deze merken waren in september het populairst

Naar de dealer gaan om in de showroom een gloednieuwe bolide te kopen, is niet iets wat veel mensen doen. Auto’s zijn duur, zeker in Nederland. Daarom kiezen vele consumenten er liever voor om een auto te kopen die al wat kilometers op de teller heeft. Kortom, tweedehands auto’s worden steed populairder. Dat is geen onderbuik gevoel meer, maar een keihard feit.

De cijfers liegen namelijk niet en die vertellen ons dat 2018 een goed jaar is voor de occasionmarkt. De groei die aan het begin van dit jaar is ingezet, loopt gestaag door. Ook in september bleef de stijgende lijn zich doorzetten en uiteindelijk werden er in die maand 222.626 tweedehands auto’s verhandeld (zevenduizend meer dan dezelfde maand vorig jaar). Even ter vergelijking: er werden in september nog geen dertig duizend nieuwe auto’s verkocht.

Duitse en Franse merken doen het goed

Zoals we inmiddels wel gewend zijn, waren ook deze maand de auto’s van Volkswagen het meest populair. De occasions van het Duitse merken vlogen als warme broodjes over de tweedehands toonbank. In totaal werden er 27.405 Volkswagens verkocht en dat was ruim voldoende voor de eerste plek. Op gepaste afstand kwamen Peugeot, Opel en Renault met alledrie zo rond de 19.000 verkochte occasions.

Twee merken die het ook goed deden, waren BMW en Audi. Beiden maakten een groei door ten opzichte van vorige jaar. Het eerstgenoemde merk deed het alleen net ietsje beter met bijna tienduizend verkochte tweedehands auto’s. Bij Audi stopte de teller toen 8.066 occasions verkocht waren. Daarmee lieten ze de elektrische concurrent Tesla ver achter zich, want van het merk van Elon Musk werden er 98 verkocht. Op zich logisch, want zelfs tweedehands zijn deze elektrische auto’s nog behoorlijk prijzig.

Tweedehands auto kopen?

Ben je toevallig zelf op zoek naar een occasion, of wil je gewoon weten wat er op de markt is? Klik dan hier voor onze rubriek Manners occasions. Hierin speuren we iedere week het internet af naar de mooiste tweedehands auto’s

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Autoweek

Reageer op artikel:
De tweedehands auto’s van deze merken waren in september het populairst
Sluiten