Tweedehands auto (ver)kopen via Marktplaats? Met deze gouden tips word je de occasions-koning

De tweedehands autohandel blijft maar groeien. Vooral online vliegen de occasions je om de oren. Dat is natuurlijk ideaal als je op zoek bent naar een nieuwe bolide, maar hoe weet je zeker dat je de juiste tweedehands auto koopt? Er lijkt altijd een beter optie te zijn en soms zie je gewoon door de bomen het bos niet meer. Wil je juist van je auto af? Dan is het zowaar nog moeilijker, want de concurrentie is enorm. Gelukkig hebben wij een paar gouden tips die jou gaan helpen om de koning van Marktplaats te worden.

Waarom Marktplaats? Nou, hier vind je het grootste aanbod occasions en bereik je als verkoper 2.7 miljoen potentiële kopers. Of je nu wilt kopen of verkopen, Marktplaats is de plek voor tweedehands auto’s. Een beter plek om op zoek te gaan naar een occasion is er niet, want dagelijks zijn er meer dan 7500 nieuwe tweedehands auto’s te vinden. Daar zit je droomauto zeker tussen, maar hoe ga je die vinden en voorkom je een kat in de zak?

Een tweedehands auto kopen op Marktplaats

Dat begint bij de advertentie. Deze moet gewoon netjes in orde zijn. Let hierbij goed op de titel en de tekst in de advertentie zelf. Is het geloofwaardig? Zit hij niet vol met verkooppraatjes en tegenstrijdigheden? Daarnaast zijn foto’s een belangrijke indicatie. Ga op zoek naar advertenties met veel foto’s van hoge kwaliteit. Dan weet je bijna zeker dat de huidige eigenaar niet probeert om iets te verbergen.

Particulier of dealer?
Bij de officiële merkdealer of universeel autobedrijf krijg je boven de 4.500 euro garantie op de auto. Daarnaast kun je daar de auto vaak inruilen, wordt de auto goed nagekeken en krijgt ‘ie vaak een onderhoudsbeurt voordat hij wordt afgeleverd. Voordeel van een particulier is dat je vaak minder betaalt, maar je hebt dus ook minder zekerheid en extra’s.

Op basis van alleen een advertentie koop je natuurlijk geen tweedehands auto. Hoe mooi het plaatje ook is, pas als je ‘em echt ziet en voelt, weet je of het goed zit. Een testrit is daarom altijd belangrijk en die begint thuis. Zoek voordat je langsgaat naar informatie over dit type auto. Zo ben je op de hoogte van veel voorkomende problemen en weet je beter waar je op moet letten.

Laat je niet voor de gek houden

Let daarnaast altijd op of de auto lekker schakelt, of de remmen nog goed zijn, of er geen roest is, of alle elektronica nog werkt (ramen, verlichting, etc.) en wat je voelt tijdens het rijden. Wil je meer weten over waar je op moet letten? Klik dan hier. Daarnaast is het ook belangrijk om op de kilometerstand te letten. Waarom dat is lees je hier, maar let wel goed op of deze gecheckt is.

Er wordt nog wel eens gesjoemeld met de cijfers. Gelukkig bestrijdt en voorkomt Stichting Nationale Autopas (NAP) samen met het RDW fraude van kilometertellers. Dit doen ze door een database bij te houden met daarin de geregistreerde kilometerstanden van een auto en de registratiedata van de kilometerstand. Zie je op Marktplaats een blauw vinkje achter de kilometerstand? Dan weet je dat de gegevens juist zijn. Daarnaast moet de kilometerstand altijd opvraagbaar en controleerbaar zijn en mag deze geen apartigheden bevatten.

Een tweedehands auto verkopen op Marktplaats

Tot zover het kopen van een tweedehands auto. Tijd om je eigen bolide te koop aan te bieden op Marktplaats. Met 2,7 miljoen potentiële kopers is er altijd wel een geschikte nieuwe eigenaar voor je auto. Je moet er alleen wel in slagen om zijn of haar aandacht te trekken. Dat is nog niet zo gemakkelijk met al die concurrentie, maar met deze tips moet het goed komen.

Een goede kop en een mooie hoofdafbeelding zijn in eerste instantie het belangrijkste. Hiermee zorg je dat mensen op je advertentie klikken. Je titel moet daarom overtuigend en aantrekkelijk zijn, maar ook geloofwaardig. Dit geldt vervolgens ook voor de tekst in de advertentie zelf. Wees zo compleet en eerlijk mogelijk. Vertel dus zowel de plus- als minpunten. Zo laat je zien dat je oprecht bent en voorkom je vervelende situaties tijdens de proefrit.

Zet je bolide in de spotlight

Om dezelfde reden is ook beeldmateriaal belangrijk. Maak foto’s vanuit alle hoeken en standen van zowel de binnen- als buitenkant. Marktplaats raadt je aan om minimaal twaalf foto’s toe te voegen, maar meer is natuurlijk altijd beter. Let hierbij op welke afstand je de auto fotografeert, maak de openingsfoto van een lager standpunt, pas de belichting van de foto aan met + en – functie, kies een rustige achtergrond en snij de foto netjes uit.

Het enige wat je vervolgens nog moet doen, is de prijs bepalen. Dat is dankzij Marktplaats een fluitje van een cent. Je kunt via de kentekencheck namelijk direct ontdekken wat de dagwaarde van je auto is. Ook handig als je een tweedehands auto gaat kopen, want zo weet je meteen of de huidige eigenaar niet te veel vraagt.

Ga heen en verover Marktplaats

Dat is alles wat je moet weten. Nu is het dus tijd om je auto te verkopen op Marktplaats en meteen een nieuwe occasions voor jezelf te zoeken. Kortom, tijd om de koning van Marktplaats te worden.

In samenwerking met Marktplaats

Reageer op artikel:
Tweedehands auto (ver)kopen via Marktplaats? Met deze gouden tips word je de occasions-koning
Sluiten