Pim Jansen
Pim Jansen Cars 12 mei 2018

Tweedehands auto kopers opgelet! De gemiddelde occasion prijs is gedaald

Mocht je nog op zoek zijn naar een goede, jonge occasion, dan is het wellicht zinvol om snel je slag te slaan. Volgens Autoscout24.nl is de gemiddelde prijs van een tweedehands auto gedaald en koop je nu een goede occasion voor gemiddeld € 15.147,-

Personenwagens worden goedkoper

Waar in 2017 nog gemiddeld € 15.443,- voor een goede occasion werd neergelegd, daar is de prijs nu met 0.2% gedaald. Dat lijkt misschien weinig, maar zo steek je wel mooi een honderd euro in je zak. Niet ieder autotype is gedaald in prijs. De grootste daling, ruim 3.8%, zien we bij de zogenaamde ‘youngtimers’, wagens met een leeftijd van 20 – 30 jaar.

Mocht je echter je zinnen hebben gezet op een leuke SUV of een MPV, dan komt het aan op je onderhandelingskwaliteiten. Dit soort wagens zijn iets in prijs gestegen. Zo betaal je voor een gebruikte SUV gemiddeld € 27.105,- en een gebruikte MPV gaat van de hand voor gemiddeld € 12.428,-, een stijging van respectievelijk 1.5% en 0.8%.

Ben jij een echte autoliefhebber? Dan is dit waarom je een youngtimer moet kopen

Jonge occasions zijn duurder

Autoscout24.nl wist nog meer interessante details prijs te geven. Zo staan er momenteel meer oldtimers te koop. In vergelijking met een jaar geleden staan er nu 12.9% meer oldtimers te wachten op een nieuwe eigenaar en ligt de gemiddelde vraagprijs op een slordige € 23.804,-. De meest gezochte occasion heeft een gemiddelde leeftijd van één tot drie jaar.

Afgaande op het aantal zoekopdrachten is de vraag naar dergelijke jonge occasions gestegen met 19.1%. Dat dit ongetwijfeld verband houdt met de gunstige economische situatie wordt nog duidelijker als je weet dat de vraagprijs voor dergelijke jonge occasions met 1.1% is gestegen naar € 25.881,-

Zo voorkom je dat je te veel betaalt voor een tweedehands auto

Een tweedehands auto vinden

Ben je toevallig op zoek naar een tweedehands auto? Klik dan hier voor onze rubriek Manners occasions. Hierin gaan we iedere week op zoek naar de beste occasions die op internet te vinden zijn.

Reageer op artikel:
Tweedehands auto kopers opgelet! De gemiddelde occasion prijs is gedaald
Sluiten