Ga je een tweedehands auto uit Duitsland halen? Kijk dan goed uit!

Een tweedehands auto uit Duitsland halen, heeft behoorlijk wat voordelen. Ze zijn vaker luxer, completer uitgerust en ook nog eens goedkoper. Het is dus zeker de moeite waard om over de grens te kijken voor een occasion, maar pas wel goed op. De Vereniging Aanpak Tellerfraude waarschuwt er namelijk voor dat wat er op de kilometerteller staat niet altijd te vertrouwen is.

Volgens de VAT is de kans dat je in Duitsland een tweedehands auto koopt met een teruggedraaide teller acht keer zo groot als in Nederland. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat er bij tien procent van de occasions van onze oosterburen met de cijfers gesjoemeld is. Daarbovenop is tien procent van de Duitse tweedehands auto’s ook nog eens verdacht.

slechte controle, veel tellerfraude

Volgens ADAC (de grootste autoclub van Duitsland) is naar schatting bij veertig procent van alle Duitse auto’s de teller teruggedraaid. Dat is natuurlijk absurd veel. Zeker als je het vergelijkt met Nederland, want hier zitten we onder de drie procent. Dat heeft er vooral mee te maken dat wij hier verplicht zijn tot regelmatige registraties in het NAP-register. Dit systeem hebben ze sinds een aantal maanden ook in Duitsland, maar het duurt een aantal jaar voordat dit zijn vruchten afwerpt.

Veel Nederlanders hebben daar last van, want in ons eigen land is er een tekort aan goede occasions. Daarom halen we ze uit het buitenland en dan vooral uit Duitsland, namelijk zestig procent. Dit betekent dat er behoorlijk wat Nederlanders rondrijden in een auto die het slachtoffer is van tellerfraude. Een nare verrassing, want gemiddeld genomen bedraagt de schade die dit met zich meebrengt zo’n 1.500 euro.

Het belang van een eerlijke kilometerstand

Mocht je op zoek zijn naar een tweedehands auto en heb je ook Duitsland in het vizier? Pas dan goed op en doe grondig onderzoek voordat je overgaat tot koop. Dit kan je in de toekomst een hoop geld en ellende besparen. Wil je meer weten over hoe je een auto uit Duitsland moet importeren? Klik dan hier. Meer weten over waarom de kilometerstand belangrijk is? Klik dan hier.

Autoweek

Reageer op artikel:
Ga je een tweedehands auto uit Duitsland halen? Kijk dan goed uit!
Sluiten