Marlon Labrie
Marlon Labrie Auto's & Motoren 7 okt 2019

Droom occasion: tweedehands Aston Martin DB5 in sublieme staat

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oké, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij iedere dag voor je op zoek een dikke occasion. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wil rijden. Vandaag hebben we een hele bijzondere occasion voor je klaar staan. Check deze Aston Martin DB5 uit 1964, de iconische auto die ook werd gebruikt voor de James Bond-film Goldfinger.

Tweedehands Aston Martin DB5 uit 1964

In augustus ging een originele Aston Martin DB5 uit de James Bond film Goldfinger – die voorzien was van alle functies – voor een bedrag van 6,4 miljoen onder de hamer. Nu geven we jou de kans om zo’n zelfde occasion op de kop te tikken. Vandaag hebben we namelijk een tweedehands Aston Martin DB5 uit 1964 voor je klaar staan. Dat wordt rijden als James Bond. Mocht je op zoek zijn naar een betaalbare occasion, dan kun je beter even hier kijken.

Tweedehands Aston Martin DB5 occasion
Bron: Gallery Aaldering

Voor liefhebbers van James Bond is dit toch wel de holy grail. Deze unieke tweedehands Aston Martin DB5 ademt alles wat met de Britse superspion te maken heeft en verkeert in sublieme staat. Nadat de Britse occasion in 1964 in Ashton uit de Aston Martin fabriek kwam rollen, kwam de bolide uiteindelijk in Zwitserland terecht. Daar heeft hij 22 jaar rond gereden.

De vorige eigenaren hebben de auto verzorgd alsof het hun kind was. Hierdoor is de carrosserie als nieuw, het platwerk zeer strak, is de onderzijde roestvrij en beschikt de DB5 over originele Borrani-wielen met klassieke spaakvelgen. Hij mag dan uit 1964 komen, de luxe occasion ziet eruit als nieuw.

Occasion in James Bond-stijl

Bijna alles aan de tweedehands Aston Martin DB5 uit 1964 is origineel, behalve een aantal opties in het interieur. Zo is Britse de occasion een aantal jaar geleden technisch gereviseerd, hebben de stoelen een nieuw zwart leder jasje gekregen en ligt er een nieuw zwart tapijt in de Aston Martin. Het enige wat mist is het kastje met knoppen om de James Bond-functies te bedienen.

Het is bizar te noemen, maar de occasion beschikt over haar originele en dus ‘Matching Numbers’ motor. Die zescilinder in lijn met 225 pk heeft tevens pas 22.951 kilometers gelopen. Hierdoor verkeert de motor van de tweedehands Aston Martin DB5 ook is perfecte staat. Het nadeel daarvan is de prijs


Bron: Gallery Aaldering

Tja, en toen moest de auto nog betaald worden

Deze auto is nauwelijks nog een occasion te noemen, deze tweedehands Aston Martin DB5 hoort thuis in een museum. Mocht jij toevallig een James Bond-museum hebben, dan kan deze bolide niet ontbreken natuurlijk. Je betaalt 775.000 voor de perfect onderhouden en originele Aston Martin DB5. De bolide staat te koop bij Gallery Aaldering en meer informatie over de occasion vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Droom occasion: tweedehands Aston Martin DB5 in sublieme staat
Sluiten