Wil je een tweede date? Dan is dit wat je moet doen

De eerste date heb je geregeld, maar hoe zit het met de volgende stap? Hoe ga je zorgen dat je een goede indruk achterlaat, zodat ze nog een keer met je mee wil? Humor lijkt de sleutel te zijn. 

Er zijn veel verschillende dingen die je moet doen tijdens je eerste date, maar haar laten lachen is het allerbelangrijkste. Uit onderzoek van medische website dred.com is namelijk gebleken dat 83 procent van de vrouwen humor als belangrijkste reden geven om op een tweede date gaan.

Humor belangrijker dan veel geld

Voor dit onderzoek vulden duizend Europese en Amerikaanse vrouwen een vragenlijst in over daten. Ook uit onderzoek van Women’s Health kwam naar voren dat humor je beste wapen is om een tweede date uit het vuur te slepen. Negentig procent van de lezers van het Amerikaanse tijdschrift gaven aan liever een man met veel humor te hebben, dan met veel geld.

Er zijn verschillende reden waarom mannen met humor het goed doen bij vrouwen. Om te beginnen is een goed gevoel voor humor een teken van intelligentie en creativiteit. Daarnaast laat het zien dat je ook tijdens moeilijke moment kan lachen om het leven. Dit straalt positiviteit uit en dat is wat veel vrouwen belangrijk vinden wanneer ze op zoek zijn naar een langdurige relatie.

Iedereen is grappig op zijn eigen manier

Maar hoe doe je dat? Een vrouw laten lachen. Om te beginnen moet je vertrouwen hebben in jezelf. Of een grap of opmerking op de juiste manier overkomt, is voor een groot deel afhankelijk van hoe je het brengt. Twijfel daarom niet en laat zien dat je zeker bent van je zaak. Misschien nog wel belangrijker is om te weten wat je date grappig vindt. Uit het niets slechte grappen vertellen werkt averechts, dus luister naar wat ze zegt en speel hier op een gevatte manier op in.

Vergeet ook niet dat humor draait om timing. Ga dus niet geforceerd op zoek naar grappige opmerkingen. Niemand is altijd grappig, dus probeer dit ook niet te zijn. Daar prikken vrouwen doorheen en zien zo dat je grappig probeert te zijn en niet echt grappig bent. Iedereen heeft humor op zijn eigen manier, dus wees bovenal jezelf en gebruik de middelen die je hebt.

Alle aandacht op je date

Ook als je niet gevat en grappig bent, heb je een goede kans om haar te overtuigen dat ze vaker met je op date moet gaan. De beste manier is om te laten zien dat je geïnteresseerd bent in haar leven. Ga niks faken, je interesse moet wel oprecht zijn. Zo laat je namelijk zien dat je haar echt wil leren kennen.

Nu je weet wat je wel moet doen is het ook nog belangrijk om te weten wat je vooral niét moet doen. Het begint allemaal bij je voorkomen. Zorg dat je er netjes en verzorgd uitziet en controleer goed of je niet uit je mond stinkt. Zorg er verder voor dat je aandacht altijd bij je date is. Ga niet naar andere vrouwen kijken of constant met je mobiel zitten. Vergeet ten slotte ook niet om beleefd en netjes te zijn tegen anderen. Zo laat je namelijk zien dat je een aardige jongen bent die rekening houdt met anderen.

Reageer op artikel:
Wil je een tweede date? Dan is dit wat je moet doen
Sluiten