Nieuwe indrukwekkende Seiko-horloges die jij om je pols wil

Dat we fan zijn van het Japanse horlogemerk Seiko mag geen geheim meer zijn. De fabrikant biedt keer op keer een aangename combinatie van heritage, kwaliteit en een vriendelijke prijs. Ook bij hun laatste vier modellen komen al deze elementen weer aan bod. 

De inspiratiebron voor de designs van de Presage-modellen zijn twee cocktails van Hisashi Kishi, eigenaar en meestercocktailmaker van de vermaarde STAR BAR in Tokyo. Inspiratie halen uit een cocktail voor een horloge, hoe hebben ze dat gedaan? Nou, als volgt.

Hisashi Kishi: “Het geheim van mijn Starlight-cocktail zit ‘m in de bubbels. Ik schud de cocktailmixer op een speciale manier – die ik mijn Infinity Shake noem – om kleine belletjes te creëren die als sterren in de nacht fonkelen in het glas.” Dit beeld, de sterren in een diepblauwe nachthemel, zie je terug in de wijzerplaat van het model. Er zijn zeven afwerklaagjes aangebracht om een hoogglanzende finishing te garanderen. Een minutieus en tijdrovend proces, dat extra diepte en een rijke uitstraling geeft aan de structuur en de patronen van de wijzerplaat.

Seiko Horloges

Het tweede horloge waar ons oog op is gevallen, is de Presage Sakura Fubuki: een hommage aan de verfijnde, delicate roze kleur van de bloesem – wat natuurlijk onlosmakelijk verbonden is aan Japan. Hisashi Kishi: “Ik houd van de smaken in deze prachtige cocktail. De scherpe toon van de gin gaat perfect samen met de rijke smaak van zoete sake.” Ook dat gevoel vind je terug in het ontwerp van de klok.

Seiko Presage horloge

Achter de wijzerplaat

Beide nieuwe Presage-ontwerpen zijn verkrijgbaar in twee versies. Eén versie is uitgerust met het mechanische 4R35 3-wijzer kaliber. Terwijl de andere versie dankzij het 4R57-kaliber ook nog een centrale gangreservewijzer heeft. Mooi detail: deze indicator heeft de vorm van het pootje van een cocktailglas. Beide mechanische uurwerken zijn automaten, maar kunnen ook met de hand worden opgewonden. Alle modellen hebben een doorzichtig achterdeksel, waarachter de kalibers zichtbaar zijn. Benieuwd? Meer info, vind je hier. 

In samenwerking met Seiko

Reageer op artikel:
Nieuwe indrukwekkende Seiko-horloges die jij om je pols wil
Sluiten