Jan de Raab
Jan de Raab Media 8 jul 2018

Aanraders: 2 toffe Netflix Originals

Netflix blijft in een rap tempo haar assortiment uitbreiden. Dat is goed nieuws, we hebben inmiddels twee trailers gespot van Netflix Originals die de moeite waard zijn. Dat is misschien minder dan je gewend bent, maar het geeft ons wel de gelegenheid om juist deze twee de aandacht te geven die ze verdienen.

The Legacy of a Whitetail Deer Hunter

De titel zegt al genoeg. Josh Brolin neemt de rol op zich van de bekende hertenjager Buck Ferguson. Zoals het een vader betaamt laat hij zoon Jaden kennis maken met de familietraditie: het jagen. Jaden (Montana Jordan) kennen we nog van Young Sheldon waarin hij het oudere broertje van Sheldon speelde. Al snel wordt duidelijk dat de jacht zal mislukken, maar krijgt toch nog een bijzondere wending als de trip van vader en zoon leidt tot een verdieping van hun onderlinge relatie. The Legacy of a Whitetail Deer Hunter is te zien vanaf 6 juli.

Father of the Year

Toen je vijf jaar oud was en zonder twijfel met je vrienden bezig was de tijd te doden, was er ongetwijfeld een moment dat je besprak welke vader van je vrienden het sterkste zou zijn. Op die leeftijd was je vader de onwaarschijnlijke superheld die elke vader in de ogen van zijn zoon is. Adam Sandler en Netflix dachten dat dit een geweldig uitgangspunt voor een film was en brengen nu dus Father of the Year naar Netflix.

Een tweetal vrienden discusseren over de kwaliteiten van hun vaders. Dat klinkt leuk, behalve als er alcohol in het spel is. De discussie loopt behoorlijk uit de hand. Er is echter een creatieve oplossing: beide vaders komen tegenover elkaar te staan en gaan het ultieme gevecht aan. Dat dit niet zonder gevolgen kan blijven is duidelijk, toch blijft de hele opzet van de film bijzonder interessant. Father of the Year is bij Netflix te zien vanaf 20 juli.

Reageer op artikel:
Aanraders: 2 toffe Netflix Originals
Sluiten