Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Life 14 aug 2019

Mysterieuze ‘TV-kerstman’ terroriseert Amerikaanse buurt op ludieke wijze

Je wordt wakker, opent de deur, en treft een gratis televisie aan. Goed nieuws toch? Nou, niet bepaald. Hangjongeren, honden die voor je huis besluiten hun behoefte te doen, scheldende opaatjes: er zijn een hoop factoren die de rust in een gezellige buurt kunnen verstoren. Zoals een TV-kerstman.

De TV-kerstman

We kunnen je echter garanderen dat je nog nooit de plaag hebt meegemaakt waar een dorpje in Virginia last van heeft. Maak kennis met de “TV-kerstman”. Er loopt in hun buurt een mysterieus figuur rond met een gigantische televisie op zijn hoofd, die ongevraagd oude televisies op de stoep van huizen achterlaat.

Dan hebben we het echt over flinke units, van die oude beeldbuizen. Meer dan vijftig zelfs, volgens lokale journalisten. Je kunt de mysterieuze TV-man hieronder in actie bewonderen:

TV-kerstman

“Hij wil bekend staan als de TV-kerstman, niemand weet waarom,” aldus een bewoner tegenover een lokale televisiezender. De lokale cameraman kreeg het shot van zijn leven door een truck met politieagenten te filmen, volgeladen met de achtergelaten televisies.

Het is ook lang niet de eerste keer dat de TV-kerstman toeslaat. “Hetzelfde gebeurde eerder al in andere buurten,” aldus de lokale zender WTVR-TV. Lees vooral even dit artikel van een lokale journalist, vol heerlijke quotes van de meer dan 50 huiseigenaren die nu met een oude televisie opgescheept zitten.

“Ik dacht dat mijn zoon de televisie thuis had gebracht, maar blijkbaar niet. Ze hebben echt veel te veel tijd als ze al deze televisies hebben verspreid over de buurt,” aldus een ware local genaamd Michael Kroll.

Mystery man leaves vintage TVs on neighborhood front porches

Residents of a Virginia neighborhood woke up to find vintage model televisions had been left outside their homes over the weekend – by a man with a TV set on his head (left). Home doorbell surveillance footage in Henrico County captured the bizarre drop off (right), as the disguised prankster deposited old TVs to the neighborhood’s front porches.

De lokale politie is dus van deze zaak op de hoogte, maar maakt zich niet zo druk: “We hebben beelden van meerdere camera’s, maar het is waarschijnlijk alleen maar een prank die op niemand in het bijzonder is gericht. Het is hoogstens een ongemak voor de gemeenschap,” zo concludeert een agent.

Hetzelfde gebeurde dus vorig jaar ook, in augustus. Daardoor vermoedt men dat het om studenten gaat die zich vervelen, en met een vette knipoog op pad gaan. Het enige echte strafbare feit? Het illegaal dumpen van afval. Wie er aan de schandpaal genageld moet worden, blijft voorlopig een vraagteken dankzij de ludieke vermomming van de dader.

ABC

Reageer op artikel:
Mysterieuze ‘TV-kerstman’ terroriseert Amerikaanse buurt op ludieke wijze
Sluiten