Alrik de Jong
Alrik de Jong Geld & Carrière 27 aug 2020

Trump krijgt zijn zin: miljardendeal TikTok en Microsoft kwestie van tijd

Het vertrek van Kevin Mayer als topman van de razend populaire sociale video-app TikTok betekent mogelijk dat de Amerikaanse tak van het bedrijf binnen een paar dagen wordt verkocht. Een miljardendeal is aanstaande en dat zal de Amerikaanse Donald Trump als een overwinning zien op China.

Microsoft is de waarschijnlijke koper, vertellen bronnen aan de Amerikaanse nieuwszender CNBC.

Walmart betrokken bij miljardendeal TikTok en Microsoft

Volgens de ingewijden werd Mayer niet bij gesprekken met Microsoft betrokken. De voormalige topman wilde TikTok als een onafhankelijk bedrijf runnen, niet als onderdeel van een groter technologieconcern. Dat zou het waarschijnlijk wel worden wanneer Microsoft de koper zou zijn. Ook Walmart is volgens Nu.nl betrokken bij de koop. ‘s Werelds grootse detailhandelsconcern ziet de app als onderdeel van de strategie van een nieuw online platform. Op wat voor manier is niet bekend.

Om TikTok is de laatste tijd veel te doen. In de Verenigde Staten dreigt Trump met een verbod op de app. TikTok verzamelt volgens critici te veel gegevens van zijn gebruikers en die zouden zomaar in handen van de Chinese overheid kunnen vallen, denken ze. Het moederbedrijf van TikTok is namelijk Chinees.

Trump krijgt zijn zin

President Donald Trump heeft daarom per decreet bevolen dat TikTok half september verboden wordt in de VS, tenzij de Amerikaanse tak dan is verkocht en niet meer onder Chinees toezicht staat. Gesprekken over een overname worden momenteel volop gevoerd. De Amerikaanse tak van TikTok zou 20 miljard tot 30 miljard dollar moeten opleveren.

Ook softwareconcern Oracle zou een bod hebben gedaan op de Amerikaanse tak van TikTok. Dat meldt entertainmentwebsite TheWrap op basis van ingewijden. Het bod van Oracle zou bestaan uit 10 miljard dollar in contanten plus 10 miljard dollar in eigen aandelen. Daarbij zou de huidige eigenaar ByteDance de eerste twee jaar de helft van de winst ontvangen die TikTok zou maken.

🇺🇸 Check ook: 5 redenen om juist nu Trump: An American Dream op Netflix te kijken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trump krijgt zijn zin: miljardendeal TikTok en Microsoft kwestie van tijd
Sluiten