Thomas Aalderink
Thomas Aalderink | LinkedIn Life 27 februari 2018

Dit tropische eiland voor de kust van Curaçao staat te koop

De Russische beer is in aantocht, de gevoelstemperatuur zakt naar -17 en er wordt al gesproken over een elfstedentocht. Kortom, de lente is nog ver weg. Ben jij een gigantische koukleum en kun je niet wachten tot die winterse ellende voorbij is? Dan hebben we goed nieuws voor je. Dit tropische eiland vlak voor de kust van Curaçao staat namelijk te koop.

Isla di Yerba is niet zomaar een eiland. Dit is namelijk het laatste nog onbewoonde eiland van het Nederlandse Koninkrijk waar op gebouwd mag worden. Exclusiever dan dit prachtige stukje grond gaat het gewoon niet worden. Je wordt omringd door het azuurblauwe water en boven je hoofd schittert (bijna altijd) een prachtig zonnetje. Een tropische droom.

dit eiland voor de kust van Curaçao staat te koop

Prijzig eiland

Om deze droom uit te laten komen moet je waarschijnlijk wel een goed gevulde portemonnee hebben. We zeggen ‘waarschijnlijk’, want de prijs is op aanvraag en dat betekent meestal niet veel goeds. Uit ervaring weten we dat je dan zelfs met drie keer modaal nog steeds kansloos bent. Gelukkig is Isla di Yerba dertigduizend vierkante meter groot en mag je er tien villa’s op neerzetten.

Je hoeft dus niet in je eentje de vraagprijs op te hoesten, want je kunt gewoon je beste maten meenemen. Er is nog niets gebouwd op het eiland, dus het is als een blanco canvas waar je helemaal los op kunt gaan. Het eiland is door de lucht te bereiken met een helikopter, maar een boot is natuurlijk een stuk gemakkelijker. Daarom krijg je ook nog een stukje grond op het vasteland van Curaçao om een aanlegsteiger te bouwen en je auto te parkeren.Goedkoper alternatief

Wonen op deze plek klinkt als een droom en dat zal het waarschijnlijk ook blijven. Gelukkig zijn er ook nog genoeg andere alternatieven. Oke, het is misschien niet zo warm in Schotland, maar daar is een prachtig eiland tenminste wel ‘betaalbaar.’ Dit schitterende Schotse eiland kost namelijk net zo veel als een appartementje in Amsterdam. Tropisch is het misschien niet, maar ze hebben er wel betere whisky.

Reageer op artikel:
Dit tropische eiland voor de kust van Curaçao staat te koop
Sluiten