Style 28 mrt 2019 Redactie

Maak het verschil! Tropical Africa: festival outfits met een missie om de wereld te verbeteren

Ontdekt tijdens het reizen, ontstaan tijdens het feesten en every men’s stijlgoeroe voor aankomend festivalseizoen: Tropical Africa. Het nieuwe mannenlabel waar je unieke items vindt met de missie om iets terug te geven aan de wereld: 15% van elk verkocht item gaat naar lokale projecten in Afrika. En je loopt er ook nog eens uniek bij deze zomer. Ben jij klaar voor een tropische festivalbeleving en wil jij een steentje bijdragen aan een betere wereld? 


Toen de oprichters afgelopen zomer met de vrolijke Afrikaanse outfits festivals, zoals Strafwerk en Into the Woods bezochten, werden ze overspoeld met enthousiaste reacties. Ze wisten het meteen: tijd voor iets nieuws voor mannen! Vrouwen hebben zoveel opties, terwijl mannen nog vaak met een witte V-hals, een bloemen blouse of een tanktop rondlopen. Dat kan véél beter volgens de oprichters.


Het verhaal achter Tropical Africa

Tropical Africa is voor mannen met een unieke en authentieke kledingstijl die zichzelf willen uitdrukken en de trend durven te zijn. Daarom biedt het merk slechts 50 edities van elk kledingitem aan. Zo weten mannen die een item aanschaffen dat zij een uniek kledingstuk dragen, waar de menigte niet mee loopt.


Het bijzondere aan Tropical Africa is de werkelijke verbinding met het continent. Iets teruggeven aan de afkomst van het product speelt een belangrijke rol. Het merk werkt hiervoor samen met trotse en gepassioneerde kleermakers uit onder andere Guinea, Gambia en Kenia. 
Bovendien gaat 15% van elk verkocht item naar lokale projecten in Afrika. Jij bent deze zomer dus niet alleen de trend, jij draagt ook direct bij aan een betere wereld.


Community

Het mannenlabel is dus meer dan alleen een webshop. Naast de verbinding met Afrika verbinden de oprichters zich ook met hun community. Door middel van blogs, vlogs en social media houdt Tropical Africa haar volgers op de hoogte van nieuwe kleding releases, de makers van de kleding en de Tribe, een exclusieve member club waarin ambassadeurs hun verhaal vertellen.

Tropical Africa

Je scoort je Afrikaanse festivaloutfit al voor €50 – €100. De webshop wordt 6 april gelanceerd, maar de nieuwsgierige trendspotter meldt zich alvast aan voor de nieuwsbrief en blijft op de hoogte van de laatste updates, krijgt eerder toegang tot de website en maakt kans op een cadeau met een Tropical Africa tint.

Winactie

Meld je aan voor de nieuwsbrief via www.tropical-africa.com, volg Tropical Africa en … op instagram en maak kans op een handgemaakt festival shirt van Tropical Africa.

Reageer op artikel:
Maak het verschil! Tropical Africa: festival outfits met een missie om de wereld te verbeteren
Sluiten