Troost-TV wegens succes naar primetime op Nederlandse televisie

De NPO gaat door met Troost-TV, ook als De Wereld Draait Door over een week stopt met uitzenden. Dat heeft NPO-baas Shula Rijxman maandag bekendgemaakt.

Troost TV

Troost-TV is geïnitieerd door cabaretier Paul Haenen, die in de donkere coronatijden een hoopvol en positief geluid wilde laten horen. Haenen maakt sinds anderhalve week dagelijks filmpjes via zijn eigen YouTube-kanaal Betty Asfalt TV. Hier werken dagelijks allerlei cabaretiers, acteurs, zangers en schrijvers aan mee.

DWDD

Matthijs van Nieuwkerk vond dit project zo leuk dat hij ook een lineaire ‘dependance’ van Troost-TV in het leven riep. DWDD staat sinds maandagavond zijn ‘herhalingsslot’ op NPO 3 af aan het project. Dagelijks worden er aan het eind van de avond vrolijke en troostrijke programma’s uit de oude doos uitgezonden, zoals Love Letters en Spel zonder grenzen.

Primetime op de Nederlandse televisie

Troost TV wordt dagelijks door honderdduizenden mensen bekeken. Dit is reden om het project te verplaatsen naar een beter tijdslot, aldus Rijxman. De uitzendingen zullen binnen een aantal dagen worden verplaatst naar 21.30 uur. Rijxman beklemtoont dat de NPO op alle fronten de komende weken meer troost wil bieden in deze duistere tijden. Zo worden ook oude series als Zeg ‘ns Aaa binnenkort herhaald.

EK 1988 special

Over troost-tv gesproken. Waar is Tom Egbers als je hem nodig hebt? Nou, dan is hij op zijn allersterkst. De drie uur durende NOS-special over het EK 1988 in West-Duitsland roerde Nederland zondag tot tranen. In deze tijd van crisis grijp je weer terug naar lineaire televisie. Zondag 22 maart werd door NPO1 de NOS-special over het EK 1988 uitgezonden. Meer feel good ga je het niet vinden. Lees hier onze recensie en kijk de documentaire terug.

Check ook: Het beste van Netflix: 27 briljante series met een 100 procent score op Rotten Tomatoes

ANP

Reageer op artikel:
Troost-TV wegens succes naar primetime op Nederlandse televisie
Sluiten