Redactie
Redactie Bikes 27 jan 2017

Triumph Rocket III: een beest van een cafe racer

Een heerlijke burger of een awesome custom bike; van allebei loopt het water in de mond. In deze rubriek delen we de lekkerste tweewieler die we deze week zijn tegengekomen op het web.

De in Sydney gestationeerde sleutelaar Wenley Andrews heeft zijn cafe racer-magie losgelaten op een 2006 Triumph Rocket III. Het nieuwe uiterlijk van dit beest is niet meer terug te erkennen, maar doet zeker eer aan de enorme motor in het hart van deze bike.

Kracht

‘Ik heb altijd al een keer een Rocket III onder handen willen nemen’, vertelt Andrews tegen Pipeburn. ‘Ik wist dat het een pittige motor met een beefy uiterlijk was, maar wat heb ik mij een partij vergist in de hoeveelheid kracht van deze motor.’

De uitdaging zat ‘m voor Andrews vooral in het sexy maken van de tweewieler, zonder z’n gespierde uiterlijk uit het oog te verliezen. De grootste aanpassingen zitten ‘m in de custom tank en de uitlaat, die op geen enkele manier zijn terug te refereren naar het ietwat inspiratieloze uiterlijk van de originele Rocket III. Verder is ‘ie iets verlaagt en ingekort om zo wat sportievere lijnen te creëren. De superstrakke en robuust-ogende paint job heeft het geheel afgemaakt. Brullen met die handel.

Reageer op artikel:
Triumph Rocket III: een beest van een cafe racer
Sluiten