Netflix imponeert met grimmige trailer voor nieuwe Transformers serie

Toen bekend werd gemaakt dat Netflix een Transformers ging maken, waren fans dolblij. Eindelijk een kans om weer terug te gaan naar de roots van de serie, in plaats van de over-de-top actie van Michael Bay. Maak kennis met, komt ie: Transformers: War for Cybertron Trilogy: Siege.

Een hele mond vol. Netflix heeft zojuist een gloednieuwe trailer gedropt voor het interessante project. De toon die daarmee gezet wordt is op zijn zachtst gezegd opvallend: na al die jaren slaat de streamingdienst met de franchise een grimmigere richting in.

Transformers: War for Cybertron Trilogy: Siege

Apocalyptisch zelfs. Optimus Prime is niet langer de eeuwige optimist, maar moet in dit grimmige verhaal erkennen dat er misschien geen hoop meer is. Misschien waren alle oorlogen voor niks. Misschien kan Megatron simpelweg niet meer verslagen worden. ‘Ik kan het niet helpen, maar vraag me af … is dit een hopeloze kruistocht?’

Ja, dit is is de Transformers die je kent, maar dan in een nieuw jasje. Het langverwachte project is geïnspireerd op anime, een inspiratiebron die je duidelijk terug ziet. Niet alleen in de animatiestijl, maar ook in de volwassen sfeer en grimmige setting. Dit is duidelijk geen serie voor kleine kinderen.

Netflix gaat voor grimmig drama

Transformers: War for Cybertron Trilogy: Siege is het resultaat van een samenwerking tussen Netflix en Rooster Teeth. De serie kan door de vrijheid die animatie biedt een donker verhaal vertellen dat tot een stukje realistische drama leidt dat met live-action simpelweg niet mogelijk is. Dit is pas oorlog.

Sterker nog, dit is de grote finale. De eerste zes afleveringen, per stuk 22 minuten lang, spelen zich af tijdens de ‘de laatste uren van de verwoestende oorlog tussen de Autobots en Decepticons.’

Optimis Prime vs. Megatron

De oorlog die hun thuisplaneet Cybertron heeft verscheurd, staat op ontploffen. Twee leiders, Optimus Prime en Megatron, willen allebei hun wereld redden en hun mensen verenigen, maar alleen op hun eigen voorwaarden.

In een poging het conflict te beëindigen, wordt Megatron gedwongen te overwegen om het Allspark, de bron van alle leven en macht op Cybertron, te gebruiken om de Autobots te “herformatteren” en zo Cybertron te “verenigen”.

In de minderheid, machteloos en onder SIEGE orkestreren de door oorlog vermoeide Autobots een wanhopige reeks tegenaanvallen met een missie die, als alles op de een of andere manier goed gaat, zal eindigen met een ondenkbare keuze: hun planeet doden om het te redden.

Drie delen

De animatie is in handen van de Japanse studio Polygon Pictures, die voor Netflix eerder al de Godzilla-films afleverde en de science-fiction anime Knights of Sidonia. De serie gaat uiteindelijk uit drie delen bestaan, waarvan het eerste deel met dus zes afleveringen op 30 juli naar de stteamingdienst komt. Deel twee en drie volgen later.

Transformers: War for Cybertron Trilogy: Siege Netflix
(Afbeelding: Netflix)
Reageer op artikel:
Netflix imponeert met grimmige trailer voor nieuwe Transformers serie
Sluiten