Slag om de Schelde-trailer: Nederlandse WOII-film met internationale sterren

Eerder las je al over de nieuwe Nederlandse oorlogsfilm De Slag Om De Schelde, een van de duurste Nederlandse films ooit gemaakt. Nu is de eerste trailer onthuld van de oorlogsfilm met een internationale sterrencast.

Met een budget van 14 miljoen is De Slag Om De Schelde de grootste Nederlandse film van de afgelopen jaren. Het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg nam in het kader van 75 jaar vrijheid het initiatief om het onderbelichte verhaal in deze grote film centraal te stellen.

Trailer – De Slag Om De Schelde

De Slag Om De Schelde begint in november 1944. Nu weten we dat het einde van de Tweede Wereldoorlog toen nabij was, destijds was de horizon in Nederland nog pikzwart. De film speelt zich af in het Zeeuwse Walcheren, waar tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar vechten. De paden van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse piloot en een Zeeuws meisje kruisen elkaar. Het Zeeuwse meisje is tegen wil en dank in betrokken bij het verzet. De drie hoofdpersonen komen voor keuzes te staan die cruciale gevolgen hebben voor hun eigen en andermans vrijheid.

De film maakt maar weer eens duidelijk dat vrijheid alles behalve vanzelfsprekend is en dat daar enorme offers voor gebracht zijn. De Slag Om De Schelde roept vragen op als ‘hoe is het om in oorlog op te groeien?’, ‘hoe beslis je over ‘goed’ en ‘fout’?’ en ‘wat zijn de gevolgen van de keuzes die je maakt in oorlogstijd?’.

Internationale cast met sterren uit Harry Potter en Avatar

Het is een Nederlandse film, maar de cast bestaat uit meer dan alleen Nederlands talent. Naast Gijs Blom en Susan Radder is ook Harry Potter-acteur Tom Felton (Draco Malfoy) in De Slag om de Schelde te zien. Ook is er een rol voor Avatar-acteur Jamie Flatters weggelegd. Lees hier meer.

De Slag om de Schelde is vanaf 17 december te zien in de bioscoop. De voorverkoop is begonnen.

Reageer op artikel:
Slag om de Schelde-trailer: Nederlandse WOII-film met internationale sterren
Sluiten