Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 5 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Trailer: documentaire Sir Alex Ferguson grijpt iedere voetballiefhebber

De documentaire Sir Alex Ferguson: Never Give In heeft eindelijk een officiële trailer. Bekijk de eerste beelden van het portret van de beste voetbalmanager in de geschiedenis. De film is geregisseerd door zijn zoon, nadat het boegbeeld van Manchester United drie jaar geleden een hersenbloeding kreeg en besloot zijn meest dierbare herinneringen aan zijn zoon te vertellen.

De documentaire bevat openhartige interviews met Alex Ferguson zelf, zijn vrouw Cathy en zijn drie zonen. Maar ook voormalige collega’s en sterspelers – waaronder Eric Cantona, Archie Knox en Gordon Strachan – komen aan het woord.

Aangrijpende trailer

Wat naast de openhartigheid opvalt in de trailer, is de verzameling nostalgische beelden. In de tijd van Alex Ferguson was voetbal nog een sport, en geen ordinair geldfestijn van sjeiks en oligarchen. De documentaire vertelt het verhaal van een lastige jongen uit Glasgow, die uitgroeide tot een icoon in het Schotse, Engelse en mondiale voetbal.

De documentaire Sir Alex Ferguson: Never Give In vertelt het hele levensverhaal van de iconische manager. Zijn opvoeding in Govan. De ontmoeting met zijn vrouw Cathy, met wie hij al 55 jaar getrouwd is. Zijn voetbalcarrière bij Glasgow Rangers. En natuurlijk de succesvolle jaren als manager van Aberdeen en Manchester United. Alles komt voorbij. De personen die het dichtst bij hem staan, onthullen de mens achter de keiharde en botte voetbalmanager.

Sir Alex Ferguson: Never Give In is onthullend en persoonlijk

Terwijl hij herstellende is van een traumatische hersenbloeding, vertelt Sir Alex Ferguson intiem over zijn leven en carrière aan zijn zoon. Daarin staat zijn legendarische 26-jarige ambtstermijn als manager van Manchester United centraal. Maar zoals gezegd gaat de documentaire verder dan dat. De film is geregisseerd door zoon Jason Ferguson, die een ontroerend verhaal over de buitengewone kracht van het geheugen heeft gemaakt.

Sir Alex Ferguson Never Give In, documentaire, trailer
Sir Alex Ferguson viert de winst na de krankzinnige Champions League-finale tegen Bayern München in 1999 (Afbeelding: EPA)

Alex Ferguson herinnert zich zijn carrière, als speler én manager, levendig. Over elke trofee, nederlaag en speler weet hij wel wat te vertellen. Onder leiding van de Schot won Manchester United een indrukwekkende reeks trofeeën, waaronder dertien Premier League-titels, vijf FA Cups en twee keer de UEFA Champions League. Hij heeft meer trofeeën gewonnen dan iedere andere manager in de voetbalgeschiedenis.

Vanaf 7 juni te streamen

“Dit is een film over de band tussen een vader en zoon, een verkenning van leiderschap en mentale weerbaarheid, en een viering van een van de grootste carrières van het voetbal”, aldus de zoon van Sir Alex Ferguson. De documentaire is in Nederland te zien vanaf 7 juni via onder meer Pathé Thuis, Prime Video, Google Play en iTunes. Meer informatie vind je hier.

Sir Alex Ferguson Never Give In, documentaire, trailer
(Afbeelding: Mirrorpix)

Zin om direct een voetbaldocumentaire te kijken? Stream dan nu DIEGO MARADONA of PÉLE.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.