De Veroordeling – Trailer: Deventer moordzaak in bloedstollende film

Goede cast, spanning en gebaseerd op de waargebeurde Deventer Moordzaak. De eerste trailer van de nieuwe Nederlandse film De Veroordeling belooft veel.

Het gaat lekker met de Nederlandse film. Vorige week zag je de eerste trailer van De Slag om de Schelde, met een internationale sterrencast. Dat is de duurste productie uit Nederland ooit. Minstens evenveel kijken we uit naar De Veroordeling.

Eerste trailer De Veroordeling

In de eerste trailer valt direct de sterke cast op, die bestaat uit een ensemble aan topacteurs en talent. Fedja van Huêt, Lies Visschendijk, Huub Smit, Porgy Franssen, Yorick van Wageningen en zo kunnen we nog even doorgaan. Grote namen, die worden gecomplementeerd door minder bekend talent, waardoor het niet direct oogt als de bekende mengelmoes die we in zoveel Nederlandse films terugzien zien.

Televisiejournalist Bas Haan creëert in De Veroordeling zijn eigen monster, als hij in zijn onderzoek naar de Deventer moordzaak steeds meer in het kamp wordt gezogen van degenen die ‘de klusjesman’ van moord beschuldigen. Een mediahetze volgt, waardoor het leven van ‘de klusjesman’ en zijn vrouw verandert in een ware nachtmerrie. Onthutst door deze ‘trial by media’ (waar hebben dat deze dagen vaker gehoord, red.) besluit Bas Haan de complotten te bestrijden met de feiten, maar tot zijn frustratie blijkt de beeldvorming sterker dan de werkelijkheid. Hij gaat tot het uiterste om de waarheid boven tafel te krijgen: is er iemand ten onrechte veroordeeld door de rechter of is er juist sprake van een onschuldig slachtoffer?

Podcast over de Deventer Moordzaak

Voorlopig moet je het nog even doen met de trailer van deze nieuwe Nederlandse film. De Veroordeling gaat op 14 januari 2021 in première in Pathé. Tip: verdiep je vast een beetje in de Deventer moordzaak via de gelijknamige podcast van De Stentor. Echt een aanrader.

🎬 Check ook: Nieuwe Netflix-film Martin Scorsese schreeuwt om een Oscar

Reageer op artikel:
De Veroordeling – Trailer: Deventer moordzaak in bloedstollende film
Sluiten