Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 25 sep 2017

Trailer! Netflix verfilmt het huiveringwekkende ‘1922’ van Stephen King

Het werk van thrillerkoning Stephen King is al jaren een uitstekende blauwdruk voor een geslaagd filmverhaal. Ook dit jaar maken twee van zijn donkere werken de stap van papier naar beeld. Gerald’s Game verschijnt over een paar dagen al op Netflix en over een maand is ook 1922 te zien via de streaminggigant. Van de laatste is nu een gitzwarte trailer verschenen die ons doet hunkeren – en huiveren – naar meer.

1922 is een short story van de welbekende schrijver en daardoor simpel in zijn opzet. Het draait om een boer die met zijn vrouw en zoon woont op het platteland van Nebraska. Een eenvoudig, maar bovenal eenzaam bestaan. Wanneer de vrouw des huizes wil verhuizen, blijk dat haar echtgenoot daar niet op zit te wachten. Hij wil zijn simpele leven en zoon niet kwijtraken.

Rattenplaag

De enige oplossing is in zijn ogen het ombrengen van zijn eigen vrouw. Het levenloze lichaam gooit hij in een put zodat de ratten zijn lugubere daad kunnen afmaken. Hoewel haar lichaam langzaam vergaat, blijft haar rusteloze geest voortbestaan en keren de ratten zich tegen de man des huizes.

Hoewel de film niet naar het witte doek gaat komen, is de cast absoluut bioscoopwaardig. Thomas Jane neemt de rol van moordende huisman op zich. Hij is niet onbekend met met het werk van King, zo speelde hij eerder de hoofdrol in de The Mist uit 2007. Zijn vrouw wordt gespeeld door House of Cards-actrice Molly Parker en ook Neal McDonough (Captain America en Band of Brothers) maakt zijn opwachting.

De eerste trailer is donker, luguber en bovenal veelbelovend. 1922 is alleen te zien via Netflix en zal vanaf 20 oktober online staan.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trailer! Netflix verfilmt het huiveringwekkende ‘1922’ van Stephen King
Sluiten