Toyota-topman deelt met bijzondere beeldspraak flinke sneer uit aan Tesla

Tot deze zomer was Toyota de meest waardevolle autofabrikant ter wereld, maar toen kwam Tesla voorbij. Het automerk van Elon Musk is bezig aan een indrukwekkende opmars en stootte de Toyota van de troon. Dat zijn Japanners en die staan bekend om hun eergevoel. Je zou dan ook zeggen dat dit verlies er flink inhakt, maar dat valt reuze mee.

In een interview met Bloomberg maakt Toyota-topman Akio Toyoda duidelijk dat hij zich totaal geen zorgen maakt om Tesla. De kleinzoon van de oprichter kijkt verder dan de cijfertjes en is tevreden over wat hij ziet. Uit het gesprek kun je opmaken dat Toyoda zijn op papier grootste concurrent niet helemaal serieus neemt. Dat zegt hij niet letterlijk. De Toyota-baas gebruikt liever een fraai stukje beeldspraak.

Toyota-baas niet onder de indruk

“Tesla stelt dat hun recept de standaard is voor de toekomst, maar wat Toyota heeft is een echte keuken en een echte chef. We verliezen het misschien als je kijkt naar de aandelenprijzen, maar wanneer het op producten aankomt, hebben wij een volledig menu waar klanten voor zullen gaan. Zij (Tesla) maken niet iets dat echt is. Mensen kopen een recept. Wij hebben een keuken en een chef, en maken echt eten,” aldus Toyota-topman Akio Toyoda.

De kleinzoon van Toyota-oprichter Kiichiro Toyoda lijkt dus niet bepaald onder de indruk te zijn van wat Tesla laat zien. Althans, dat zegt hij. Ergens zal Toyoda toch ook wel balen dat Tesla op het gebied van elektrisch rijden dit voor elkaar heeft gekregen. Elektrificatie is een belang onderdeel binnen Toyota, maar tot nu toe rollen er vooral hybride auto’s van de band.

Nog genoeg verbeterpunten bij Tesla

Ondanks dat ze bij Toyota niet bepaald onder de indruk zijn, maakt Tesla grote stappen. Het merk van Elon Musk bewijst keer op keer dat ze voorop lopen als het gaat om elektrisch rijden. Toch zijn er ook nog genoeg verbeterpunten.

Zo kreeg de AutoPilot van Tesla dit jaar een verrassend lage score van Euro NCAP (al was daar wel een bijzondere oorzaak voor). Ook op het gebied van betrouwbaarheid maakte het merk geen beste beurt. Volgens de consumentenbond staat Tesla een behoorlijk stuk achter op Toyota. Benieuwd welk merk werd uitgeroepen tot meest (on)betrouwbaar? Klik dan hier.

Reageer op artikel:
Toyota-topman deelt met bijzondere beeldspraak flinke sneer uit aan Tesla
Sluiten