Frank Reinbergen
Frank Reinbergen Auto's & Motoren 23 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Van lelijk eendje tot luxe sedan op waterstof: dit is de Toyota Mirai 2021

Toyota staat bekend als een vooruitstrevend merk, zo was Toyota het eerste merk die een hybride aandrijflijn aanbood en is de autobouwer nu grote stappen aan het zetten op het gebied van waterstofauto’s. In 2021 komt de tweede generatie van de Toyota Mirai, die de vorige generatie op elk gebied overtreft.

Toyota Mirai 2021

De huidige Toyota Mirai is geen hoogvlieger op het gebied van design. Dat is met de tweede generatie wel anders. De Mirai die in 2021 te koop komt is langer, breder en lager dan de huidige generatie. Met 20 inch wielen en een sportieve lijn is de Mirai een fraai model om te zien. Het interieur is ook stevig aangepakt. Met een digitale achteruitkijkspiegel, JBL-speakers en een 12,3 inch touchscreen oogt het interieur modern. Verder vinden we in het interieur hoogwaardige materialen en een draadloos oplaadpunt voor je telefoon.

Interieur Toyota Mirai waterstof
Bron: Toyota

Waterstof

Wat de nieuwe Toyota Mirai echt bijzonder maakt is de aandrijflijn. We zijn ondertussen gewend geraakt aan hybride en volledig elektrische auto’s maar de techniek stopt daar niet. Deze Japanner maakt gebruik van een waterstofaandrijving. Nadeel van elektrische auto’s is vaak de gelimiteerde actieradius. Bij de waterstof-aangedreven Toyota Mirai is dit geen enkel probleem. De verwachte actieradius van de waterstofauto is een nette 650 kilometer. Dit is 30 procent meer dan wat de huidige generatie levert. Wel heeft een waterstofaandrijving twee grote nadelen: er zijn weinig locaties om de auto te ‘tanken’ en de techniek is erg duur.

Toyota Mirai Front
Bron: Toyota

Luxe en sportiviteit

Toyota lijkt met de nieuwe generatie zich meer te richten op het luxueuze en sportieve segment. Zo is de aandrijflijn in de nieuwe generatie naar achteren geplaatst en dat komt het weggedrag ten goede. Ook is het design van de Toyota Mirai volledig aangepakt en oogt de auto nu heel zakelijk en sportief. Het interieur is flink uitgerust en het lijkt erop dat de volgende generatie ook een nog eens stuk krachtiger wordt.

Meer duurzaamheid

Geïnteresseerd in duurzame auto’s? Check ook deze E-Golf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Van lelijk eendje tot luxe sedan op waterstof: dit is de Toyota Mirai 2021
Sluiten