Outdoor

Top 5 smartphone accessoires van avonturenfotograaf Chris Burkard

'Als fotograaf kan ik niet meer zonder mijn telefoon'

Chris Burkard heeft een leven om te benijden. De ene week ligt hij tussen de golven surfers te fotograferen, een week later maakt hij een trekking door Alaska. Zijn meest recente project is Under the Arctic Sky, een film over surfen in IJsland. En ja, daarvoor gebruikt hij ook zijn smartphone, met wat toevoegende accessoires.

Je zou verwachten dat hij overal mee fotografeert behalve zijn iPhone, maar niets is minder waar. Uiteraard schiet hij zijn uiteindelijke foto’s met kwaliteitscamera’s, maar met zijn iPhone maakt hij altijd foto’s en video’s als back-up, waar jij weer wat van kan leren. Want reken maar niet dat Chris Burkard welke foto dan ook aan het toeval overlaat.

Een foto van Chris Burkard tijdens de opnames van Under an Arctic Sky

“Als ik bijvoorbeeld locaties aan het scouten ben, schiet ik vooral met mijn iPhone. Ook korte beeldnotities maak ik met mijn telefoon”, zegt Burkard. “Maar ook bij die foto’s en video’s streef ik naar perfectie.”

“Een smartphone is echt een handige tool voor een fotograaf, helemaal nu je er bijna professionele foto’s mee kunt maken. Iedere fotograaf die zegt dat een smartphone niet handig is, is stoned.”

Top 5 smartphone accessoires van Chris Burkard

Klare taal. Onze Amerikaanse vrienden van Outside Magazine vroegen welke smartphone accessoires hij gebruikt. Dit is de top 5 van Chris Burkard, waarbij hij toelichting geeft. Wij hebben dan weer uitgezocht waar je deze in Nederland kunt kopen.

1. Lovehandle Grip

“Dit is een rekbare clip voor achterop je telefoon. Ideaal voor als je wil filmen met één hand. Door het gebruik van de Lovehandle Grip wordt ook duimbereik vergroot.” Kost je 10 euro (extra shipping kosten).

2. Ollo Clip Core Lens Set

“Er zijn zoveel lenzen voor smartphones, maar de beste zijn clip-on lenzen. Je wil geen accessoire waarbij het lang duurt om ‘m te monteren of demonteren. Deze set heeft een fisheye, Super-Wide en Macro 15x.” Kost je 100 euro.

3. Goal Zero Flip 10 Powerbank

“Ik heb deze powerbank altijd bij me. Klein, maar erg bruikbaar. Als je veel fotografeert gaat de accu van je telefoon snel leeg. Deze batterij kan je telefoon één keer opladen. Dat is meestal wel voldoende.” Kost je 21,95 euro.

4. Tech 21 Evo Check Case

“Dit is mijn favoriete case, omdat-ie erg dun is en toch perfecte bescherming biedt. Ik heb mijn telefoon honderden keren laten vallen en hij is nog nooit gecrasht.” Kost je, afhankelijk van je telefoon, ongeveer 39 euro.

5. Black Diamond Storm Headlamp

“Je kunt allerlei flitslampjes kopen voor op je smartphone, maar voor extra licht gebruik ik liever een koplamp. Het nieuwe model van Black Diamond heeft 350 lumen, twee verschillende standen qua breedte en hij is te dimmen. Zo heb je altijd het perfecte licht.” Kost je 49,49 euro.

Bonus: trailer Under an Arctic Sky

07-12-2017 - Alrik de Jong