Top 3 nieuwe films en series om te streamen – Week 38

Iedere week verschijnen er nieuwe films, series en documentaires. Niet alleen op Netflix, maar ook op Ziggo Movies & Series XL (HBO), Videoland, Cinemember, Disney+ en zo kunnen we nog even doorgaan.

Top 3 nieuwe films en series in week 38

Iedere week gooien we alle nieuwe series, films en documentaires door een trechter voor een top 3. Deze week: Our Godfather op Netflix, The Deuce (seizoen 3) op Ziggo Movies & Series XL (HBO) en Pixar Shorts op Disney+.

Our Godfather – documentaire op Netflix

Our Godfather

‘Our Godfather’ is a feature length documentary about Tommaso Buscetta, the first high-ranking Italian Mafia boss ever to turn against Cosa Nostra. Buscetta not only broke the code of silence for the first time – he testified against the Mob, both in the USA and in Italy.

Door de moord op Derk Wiersum, de in Amsterdam vermoorde advocaat van kroongetuige Nabil B., is de deze week verschenen documentaire Our Godfather toevallig actueel. In 1986 werd Tommaso Buscetta de eerste grote maffiabaas die ooit tegen de maffia getuigde. Wat deze maffiazaak uniek maakte is het breken van de erecode. Tommaso Buscetta en zijn familie betaalden uiteindelijk de hoogste prijs.

Wat de documentaire naast het ingrijpende verhaal zo interessant maakt, is de getuigenis van de derde vrouw van Buscetta en van de nog levende kinderen, die allemaal nog steeds in anonimiteit leven vanwege angst voor represailles. “De maffia vergeet nooit iets”, zegt zoon Robert, die altijd een pistool bij zich draagt. Zijn weduwe met een cynische grijns: “Omertà (erecode, red.) was vroeger heilig, nu is het onzin”. Verder zie je een schat aan unieke archiefbeelden en thuisvideo’s, waardoor je een realistisch beeld krijgt van de thuissituatie van een maffia-informant onder getuigenbescherming.

Het zijn de kleine details die deze documentaire meer maken dan alleen een waargebeurd misdaadverhaal. Our Godfather is een ontroerend portret van een kille moordenaar die tegelijkertijd het schuldgevoel richting zijn familie nooit kon loslaten. Een maffia-tragedie die Shakespeare geschreven zou kunnen hebben. Must-see voor misdaadliefhebbers, ook interessant als je het verhaal niet kent.

The Deuce (seizoen 3) – serie op Ziggo Movies & Series XL (HBO)

The Deuce: Season 3 | Official Teaser | HBO

It’s the eve of 1985 and the party is winding down. The third and final season of The Deuce premieres Monday, September 9 at 9PM. Featuring “Pull Up To The Bumper” by Grace Jones. #HBO #TheDeuce Subscribe to HBO on YouTube: https://goo.gl/wtFYd7 Don’t have HBO?

The Deuce is een steengoede dramaserie over het rauwe New York van de jaren 70. Het eerste seizoen speelt zich af in 1971 en volgt verschillende personages uit het drugs-, horeca- en prostitutiemilieu van en rond Times Square (New York). Centraal staan de tweeling Vincent en Frankie Martino (beide gespeeld door James Franco), die via een eigen bar in aanraking komen met de onderwereld, en Candy, een alleenstaande moeder die in de prostitutie werkt.

Seizoen 2 speelt in 1978 af, waarin het decor nog steeds het New York van vóór de Disneyficatie en de grote schoonmaak van de jaren ’90 is. Hier komt het discotijdperk in al zijn excessen op prachtige manier voorbij. Sinds deze week staat seizoen 3 online. Er worden weer een paar jaren overgeslagen, nu kom je terecht in het midden van de jaren 80. Het zijn de jaren van president Reagan, cocaïnehandel en geweld, de opkomst van Aids en de opleving van de onroerend-goedhandel. Mocht je The Deuce nog niet gezien hebben, dan is dit je nieuwe serie. Anders kun je komend weekend reserveren voor seizoen 3.

Pixar Shorts – korte films op Disney+

vreemde vogels, top 3 films en series, pixar short, hbo, zigo, disney, netflix

De meeste Pixar-films komen altijd gepaard met een korte film, die je voor de daadwerkelijke film te zien krijgt in de bioscoop. Vaak zijn de zogeheten Pixar Shorts het werk van getalenteerde regisseurs, die de kans krijgen om in enkele minuten hun creativiteit te showen. Deze geniale filmpjes, vaak rond de 7 minuten lang, maken soms nog meer indruk dan de film zelf, maar je kan ze niet meer terugvinden. Met de nieuwe streamingdienst Disney+, die je nu gratis kunt gebruiken, is daar verandering in gekomen. Alle Pixar Shorts zijn hier te bekijken; de een hilarisch, de ander ontroerend. Vooral Vreemde Vogels en Bao zijn aanraders. Vanaf 12 november komt Disney+ met nieuwe films en series.

? Check ook: Het watertanden kan beginnen: poster, datum en trailer The Irishman

Reageer op artikel:
Top 3 nieuwe films en series om te streamen – Week 38
Sluiten