Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 18 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

‘Michael B. Jordan speelt Tony Montana in Scarface reboot Coen Brothers’

Sinds bekend is dat de Coen Borthers een nieuwe versie van Scarface hebben geschreven, gaan de geruchten snel. Zoals de naam van de hoofdrolspeler. Volgens Newsweek gaat Black Panther-ster Michael B. Jordan de rol van Tony Montana vertolken.

In 1932 was het de Oostenrijks-Amerikaanse acteur Paul Muni die Tony Montana speelde. In 1983 was dat Al Pacino, die alleen al met de quote ‘say hello to my little friend’ geschiedenis schreef. Nu is het tijd voor een nieuw gezicht van deze tijd.

Tony Montana in de nieuwe Scarface

Mocht Michael B. Jordan daadwerkelijk de hoofdrol in Scarface gaan vertolken, dan gaat hij het gangsterleven van Tony Montana een volledig nieuw leven inblazen. Het hoofdpersonage in Scarface is een vluchteling uit Cuba, die in de Verenigde Staten uitgroeit tot een machtige en gevreesde maffiabaas.

Nadat de versie uit 1932 zich afspeelde in Chicago en de versie van Brian de Palma uit 1983 in Miami, gaat de nieuwe Scarface zich afspelen aan de andere kant van de Verenigde Staten in Los Angeles. De film wordt geregisseerd door Luca Guadagnino, bekend van onder meer Call Me By Your Name. Niemand minder dan de Coen Brothers hebben het script geschreven en Universal Pictures wordt wederom de studio achter de film. Michael B. Jordan heeft zijn rol als Tony Montana nog niet bevestigd.

Michael B. Jordan in Black Panther

In Wired, volgens kenners een van de beste tv-series ooit, brak Michael B. Jordan door als de 16-jarige drugsdealer Wallace. Daarna speelde hij in een waslijst aan films, waaronder Creed en Fantastic Four.

Black Panther is de meest succesvolle film waarin ‘de nieuwe Tony Montana’ een rol speelde. In de veel bejubelde Marvel-film speelde hij de superschurk Erik Killmonger, geboren als N’Jadaka. Dat personage is een vijand van Black Panther.

Wanneer de release van de Scarface reboot gepland staat, is nog niet bekend. Als er meer nieuws rond Michael B. Jordan en de rol van Tony Montana, brengen we je op de hoogte. Lees hier meer over de reboot.

Check ook: Deze 12 ijzersterke films en series verschijnen deze maand nog op Netflix

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Michael B. Jordan speelt Tony Montana in Scarface reboot Coen Brothers’
Sluiten