Pim Jansen
Pim Jansen Games 21 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Tony Hawk Pro Skater 1 en 2 komen terug op PlayStation 4 en Xbox One

Wanneer je als gamer bent opgegroeid in de tijd van de PlayStation, dan is kans groot dat je bekend bent met de Tony Hawk Pro Skater-serie. De reeks beleefde in het eind van de jaren negentig en het begin van de jaren 2000 zijn hoogtijdagen. En die tijden gaan nu terugkeren.

Vorige week liet uitgever Activision Blizzard namelijk weten dat er gewerkt wordt aan een collectie die bestaat uit de remaster van zowel Tony Hawk Pro Skater 1 als deel 2. En dat zijn twee absolute klassiekers. Het is nu te hopen dat de remasters eer doen aan de oude games.

Tony Hawk Pro Skater 1 en 2 Remaster komt er aan

De remaster van Tony Hawk Pro Skater 1 en 2 wordt gemaakt door de Vicarious Visions studio. Deze studio was eerder verantwoordelijk voor de uitstekende remaster van de Crash Bandicoot-trilogie. Maar wat misschien nog wel mooier is, is dat deze studio in het verleden al succes heeft gekend met de reeks. De lancering van de Game Boy Advance in 2001 ging gepaard met een versie van Tony Hawk Pro Skater 2 en werd door deze studio gemaakt. En dat was tegelijkertijd één van de beste games op de nieuwe handheld. Wat dat betreft is de cirkel met deze aankondiging dus rond. Bekijk hieronder de eerste trailer van de game, die duidelijk maakt dat het vooral op het gebied van graphics lekker verbeterd is.

De Tony Hawk Pro Skater 1 en 2 Remaster komt op 4 september uit. Hij is dan beschikbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wanneer je nu al gelooft in de kwaliteit van de remaster, dan kun je hem pre-orderen. Doe je dat digitaal? Dan kun je in de zomer aan de slag met een demo van het bekende Warehouse-level. Dan heb je alvast de mogelijkheid om te leren hoe de controls in elkaar zitten voordat de game daadwerkelijk uitkomt.

Oude tijden herleven

Verder is het zo dat de Tony Hawk Pro Skater 1 en 2 Remaster redelijk trouw is aan het origineel. Zo kun je aan de slag met alle oude skaters. Naast Tony Hawk zijn dat namen als Steve Caballero, Geoff Rowley, Bucky Lasek, Elissa Steamer, Kareem Campbell, Andrew Reynolds, Bob Burnquist, Eric Koston, Rodney Mullen, Jamie Thomas, Rune Glifberg en Chad Muska. Ook op het gebied van de soundtrack veel nostalgie met veel nummers die terugkeren. Dit alles kun je alleen, samen met een vriend op de bank of online beleven. De game ondersteunt een 4K-resolutie met een framerate van 60 frames per seconde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tony Hawk Pro Skater 1 en 2 komen terug op PlayStation 4 en Xbox One
Sluiten