Tom & Jerry ontdekken de échte wereld in live-action trailer

Zoals ook zo’n beetje bij iedere oude Dinsey-klassiekers het geval is, komt er een live-action film van Tom en Jerry. De eerste trailer is gedeeld en brengt goede jeugdherinneringen boven.

De film is overigens niet volledig live-action. De makers hebben het concept van Who Framed Roger Rabbit (1988) toegepast. Tekenfilmfiguren in een realistische wereld. De technieken zijn natuurlijk beter. Er was her en der wat kritiek op de trailer, maar op dit duo mag je in onze ogen niet kritisch zijn, wat er om hen heen ook gebeurt.

Live-action trailer Tom & Jerry

De trailer begint qua toon en sfeer een beetje als een Wes Anderson-film. Tom (de kat) en Jerry (de muis) lopen over straat met een koffer. De strijdbijl tussen ’s werelds beroemdste vijanden lijkt begraven te zijn, geen vuiltje aan de lucht. Maar dan.

Duidelijk, producent Chris DeFaria (Mad Max: Fury Road, Ready Player One) heeft vastgehouden aan de eeuwige rivaliteit tussen de kat en de muis. Tom is verstoten door zijn eigenaren na weer eens gefaald te hebben als huiskat. Samen met Jerry zorgde hij voor een te grote bende in huis. Het duo kwam daarop een wapenstilstand overeen en beiden gingen vervolgens hun eigen weg.

Bruiloft van de eeuw in een luxe hotel

De paden van Tom en Jerry kruisen elkaar weer in New York. De muis leeft daar een comfortabel leven in een van de meest luxe hotels van de stad. Dat zorgt voor behoorlijk wat problemen, terwijl de ‘bruiloft van de eeuw’ in het hotel wordt voorbereid. Dus besluit hotelmedewerker en weddingplanner Kayla (Chloë Grace Moretz) een kat in te huren om het probleem op te lossen. De rest kun je invullen, al speelt er ook nog een duivelse samenzwering, waarbij hotelmanager Terrance (Michael Peña) betrokken is. Moeten de kat, muis en hotelmedewerkster dan toch samenwerken.

tom & jerry, live-action trailer
(Afbeelding: Warner Bros.)

Tom & Jerry waren in 1940 al voor het eerst te zien en de rivaliteit tussen kat en muis zal nooit vervelen. Dat begon bij Hanna-Barbera, maar sinds 1993 wordt de productie verricht door Warner Brothers. Als kind was je altijd voor de muis. Maar hoe ouder je werd, des te meer kwam je erachter dat het verschil tussen goed en kwaad niet zo zwart-wit is.

🎬 Check ook: Nieuwe Star Wars-docu over kerstflop die George Lucas wilde vernietigen

Reageer op artikel:
Tom & Jerry ontdekken de échte wereld in live-action trailer
Sluiten