Redactie
Redactie Health 13 dec 2017

Tom Hardy over de consequenties van zijn bizarre transformaties

Tom Hardy weet wel het een en ander over lichaamstranformaties, de man heeft er in zijn carrière een aantal pittige opzitten. En die komen niet zonder z’n tol te eisen, zo vertelde hij The Daily Beast onlangs tijdens een interview naar aanleiding van zijn komende films.

De eerste film waar hij aardig wat spier voor moest kweken, was voor de rol van bad boy in Bronson. Drie jaar later vroeg hij nog meer van zijn lichaam door de rol van een MMA-vechter aan te nemen in het briljante Warrior. De meest fysieke transformatie van Hardy onderging hij echter voor de rol van slechterik Bane in The Dark Knight Rises – Hardy veranderde in een beest met veertien kilo extra spiermassa.

Pijntjes

Hardy: ‘Ik denk dat je een prijs moet betalen als je zulke grote lichamelijke veranderingen ondergaat. Ik bedoel, het ging allemaal prima toen ik jonger was… Nu ik tegen de veertig aanloop moet ik voorzichtiger omgaan met het snelle trainen en liften van zware gewichten. Het gevaar schuilt hem vooral in de periode na de transformatie, waarin ik nog nauwelijks tijd had om te trainen waardoor mijn lichaam heen en weer werd geslingerd tussen heel hard werken en nauwelijks nog iets doen.’

‘Ik heb gelukkig nog geen serieuze schade opgelopen’, zo vervolgt hij. ‘Maar ik heb absoluut wat meer ‘pijntjes’ dan anderen. Ik hoor soms mijn gewrichten en spieren geluiden maken waarvan ik vrij zeker weet dat het niet helemaal zo hoort te klinken. En het dragen van mijn kinderen wordt ook steeds zwaarder, maar vertel ze dat maar niet!’

Toekomstige transformaties

Hoewel de rol van Bane (waarschijnlijk) in het verleden ligt voor de acteur, lijkt Hardy nog niet klaar te zijn met transformaties. Zo heeft hij onlangs getekend voor de Mad Max-sequels en gaat hij de rol vertolken van een ouder wordende Al Capone in een nieuwe film van Josh Trank (bekend van onder andere Fantastic Four).

Hardy: ‘Ik wil nog niet te veel weggeven, maar er is zeker een transformatie gekoppeld aan die rol – hoewel het waarschijnlijk niet zo drastisch gaat worden als bij Bane. Ik heb mijn lichaam al genoeg schade aangedaan. Ik klap nog een keer als een kaartenhuis in elkaar als ik zo doorga.’

 

Reageer op artikel:
Tom Hardy over de consequenties van zijn bizarre transformaties
Sluiten