Tom Hardy kruipt voor nieuwe rol in de huid van ‘s werelds bekendste maffioso

De opnames van Venom zijn nog geen maand geleden afgerond, of Tom Hardy heeft zijn volgende grote rol alweer te pakken. Hij ruilt de welbekende anti-held van Marvel in voor misschien wel de grootste maffioso die ooit geleefd heeft. In april staat de acteur namelijk alweer op de set voor Fonzo. Een biografische film over het leven van niemand minder dan Al Capone.

Tom Hardy keert na zijn rol in Peaky Blinder weer terug naar de jaren ‘20 van de 20ste eeuw. Net als in de hitserie van de BBC kruipt Tom Hardy opnieuw in de huid van een maffioso. Alleen is hij dit keer niet de leider van de Joodse maffia in London, maar Al Capone. Eén van de bekendste en meest beruchte gangsters die ooit geleefd heeft.

Het leven van Al Capone

Gedurende zijn hoogtijdagen was de maffiabaas de leider van de onderwereld van Chicago. Van het uitbuiten van Casino’s tot het organiseren van prostitutie en het illegaal handelen van alcohol. Bijna alles ging via hem en de politie kon niet anders dan machteloos toekijken. Niemand was in de jaren ‘20 en ‘30 zo groot als Al Capone, maar dat is niet de periode waar de film Fonzo over zal gaan.

Uiteindelijk werd Al Capone toch gearresteerd, beschuldigd en veroordeeld voor belastingontduiking. Dit leverde hem een flinke gevangenisstraf op die hij moest uitzitten op Alcatraz. Hoewel hij zijn straf nog niet had uitgezeten, werd hij in 1939 na tien jaar vervroegd vrijgelaten. Dit was omdat zijn gezondheid snel achteruit liep. De eens zo grote maffiabaas veranderde in zieke man die vooral met zichzelf worstelde. Het is die periode in zijn leven die centraal staat in Fonzo.

Zware tijden

Al Capone wordt achtervolgd door de verschrikkelijke dingen die hij in zijn verleden heeft gedaan en begint langzaam gek te worden. De nachtmerries verdwijnen niet meer en Al Capone begint te kampen met dementie. Dit is het begin van het einde en het is nu aan Tom Hardy om te laten zien hoe pijnlijk deze worsteling is geweest.

Tom Hardy heeft een briljante tattoo na een verloren weddenschap met Leonardo DiCaprio

Het gaat nog wel even duren voordat we deze biografie op het witte doek gaan zien. De opnames moeten namelijk nog gaan beginnen. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid in april zijn. We moeten dus nog even wachten, maar er komen in ieder geval wel mooie tijden aan voor liefhebbers van maffiafilms. Naast Tom Hardy als Al Capone gaan we binnenkort ook John Travolta zien als maffiabaas. Hij zal namelijk de rol van John Gotti gaan vertolken in de gelijknamige film.

Nog meer maffiafilms

Daarnaast werd deze week bekend gemaakt dat de opnames van Netflix film The Irishman voltooid zijn. Op papier kan deze film niet mislukken. De regie is namelijk in handen van Martin Scorsese en de belangrijkste rollen zijn weggelegd voor Robert de Niro, Al Pacino en Joe Pesci. Als kers op de taart werd ook nog bekend gemaakt dat de geweldige serie The Sopranos een prequel film gaat krijgen. Beter gaat het gewoon niet worden.

We hebben goed nieuws over de nu al legendarische Netflix-film ‘The Irishman’

Trailer! John Travolta als meedogenloze maffiabaas in ‘Gotti’

Serie-maker David Chase werkt aan een ‘The Sopranos’ prequel

Reageer op artikel:
Tom Hardy kruipt voor nieuwe rol in de huid van ‘s werelds bekendste maffioso
Sluiten