Tom Hardy is onherkenbaar als Al Capone in nieuwe trailer Capone

Tom Hardy heeft nogal wat rollen gehad waarin hij onherkenbaar was. Venom, Bane en zo kunnen we nog even doorgaan. De nieuwste in het rijtje: zijn rol als Al Capone in de nieuwe film Capone. De eerste trailer belooft veel.

Eerder zag je de ongekende transformatie van Tom Hardy naar Al Capone al op foto’s. Nu is er eindelijk ook bewegend beeld.

Tom Hardy als Al Capone in nieuwe trailer

Capone is een film over Al Capone, een van de beruchtste gangsters uit de Amerikaanse geschiedenis. Hij verdiende zijn geld onder meer met illegale drankhandel, prostitutie en het uitbaten van casino’s. Wat betreft de prostitutie hield de gangster er de gewoonte op na om altijd zelf als eerst de nieuwe prostituees te testen en dat kwam hem uiteindelijk duur te staan. Al Capone liep de geslachtsziekte syfilis op, die toen nog vrijwel ongeneeslijk was.

Al Capone had sowieso een slechte gezondheid. Om die reden kwam hij eerder vrij uit de gevangenis van Alcatraz, waar hij zat vanwege belastingontduiking. De nieuwe film met Tom Hardy in de hoofdrol speelt zich vooral af in deze tijd. Het geweld en de misdaden kennen we nu wel. In dit verhaal zie je de zieke en gevallen maffiabaas worstelen met zichzelf en zo lijkt Al Capone ineens net een mens. De gangster vertoonde richting het einde van zijn leven steeds vreemder gedrag, doordat de syfilis was uitgezaaid en zijn hersenen had aangetast. Later begon hij los daarvan ook nog tekenen van dementie te tonen.

Online in première

Omdat de bioscopen voorlopig nog gesloten zijn, gaat Capone met Tom Hardy online in première. Vanaf 12 mei is de film on-demand beschikbaar, waar is nog niet bekendgemaakt.

View this post on Instagram

Mega awkward character misstep 👀

A post shared by Tom Hardy (@tomhardy) on

The Untouchables

Zie je toch liever Robert De Niro dan Tom Hardy als Al Capone? Dan kun je alvast in de stemming komen met The Untouchables, een van de beste maffiafilms ooit. Je huurt de film hier voor 3,99 euro.

Check ook: 7 geniale films op Netflix van The Irishman-regisseur Martin Scorsese

Reageer op artikel:
Tom Hardy is onherkenbaar als Al Capone in nieuwe trailer Capone
Sluiten