Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 7 jun 2018

Bizar! Tom Cruise heeft voor “Mission: Impossible” de meest gevaarlijke parachute sprong ooit gemaakt

Tom Cruise is al jaren één van de grootste namen in de filmwereld. Dat heeft hij natuurlijk te danken aan zijn acteertalent, maar ook aan het feit dat hij zijn stunts zelf doet. Geen green screens, maar het echte werk. Voor de nieuwe Mission Impossible moest hij daarom de gevaarlijkste parachutesprong maken die er is. De zogenaamde HALO-sprong.

Tom Cruise doet HALO-sprong

Hoewel Tom Cruise beroemd is om zijn eigen stunts, is deze zelfs volgens Cruise’s normen belachelijk. Een HALO-sprong vindt plaats tussen 4,5 en 10,5 kilometer. Dat is behoorlijk heftig als je bedenkt dat skydivers normaalgesproken op nog geen vier kilometer uit een vliegtuig springen, maar daar blijft het niet bij.

De HALO-sprong wordt gebruikt om ongezien in vijandelijk gebied te landen en dat betekent dat de parachute zo laat mogelijk open moet. De springers knallen met een noodgang naar benden om precies op het juist moment aan het koord te trekken. Zelf het kleinste foutje kan dodelijk zijn.

Speciaal voor Mission: Impossible – Fallout

Om deze sprong succesvol te kunnen maken heb je niet alleen een speciale uitrusting nog, maar vooral heel veel training. De meeste acteurs zouden in dit geval een stuntman inschakelen. Tom Cruise niet. Hij ziet dit als een mooie uitdaging en deed het gewoon. In onderstaande video kun je zien hoe dat verliep. Op het uiteindelijke resultaat moeten we wachten tot 26 juli, want vanaf dan draait Mission: Impossible – Fallout in de bioscoop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bizar! Tom Cruise heeft voor “Mission: Impossible” de meest gevaarlijke parachute sprong ooit gemaakt
Sluiten