Geheime opnames: furieuze Tom Cruise na overtreden corona-regels

Dat Tom Cruise zijn rol als producent van Mission: Impossible 7 bloedserieus neemt, blijkt wel uit opgedoken opnames waarop te horen is dat de acteur crewleden uitfoetert voor het overtreden van de coronamaatregelen.

Hollywood lag eerder dit jaar een aantal maanden op zijn gat. Sinds de zomer zijn de meeste producties weer opgestart, maar met allelei nieuwe protocollen en maatregelen. Volgens entertainment advocaat Paul Swanson heb je twintig procent extra productiedagen nodig om dezelfde film te filmen. En dat kost geld, een hoop geld.

Mission: Impossible 7

Tom Cruise is op dit moment bezig met het filmen van Mission: Impossible 7. Hij speelt niet alleen de hoofdrol in de spionage-franchise als Ethan Hunt, maar de Scientologist is ook betrokken bij de films als producent. Een rol die in het geval van veel acteurs niet meer is dan een extraatje voor op je CV, maar Cruise is de uitzondering op die regel.

Dat blijkt wel uit audio die is opgedoken van de set van Mission: Impossible 7.

Tom Cruise gaat los

The Sun heeft een opname bemachtigd waarop te horen is dat Cruise de crew uitfoetert voor het aan de laars lappen van de corona-maatregelen:

“Wij zijn de gouden standaard. Ze zijn daar in Hollywood terug om films te maken dankzij ons. Omdat ze in ons geloven en in wat we doen. Ik ben ‘s nachts met elke verdomde studio aan de telefoon, verzekeringsmaatschappijen, producers, en ze kijken naar ons en gebruiken ons om hun films te maken. We creëren duizenden banen, motherf*ckers! Ik wil dit nooit meer zien gebeuren.”

Naar verluidt waren er zo’n vijftig mensen in de nabije omgeving van de acteur toen hij aan zijn tirade begon. Op dat moment waren ze aan het filmen in Leavesden. Twee van de crewleden waren samen naar een computerscherm aan het kijken, op minder dan een meter afstand van elkaar.

Grote impact

Voor Paramount hangt er een hoop van soepele opnames af. Mission: Impossible 7 wordt namelijk tegelijkertijd met Mission: Impossible 8 opgenomen. Elke vorm van vertraging heeft dus een dubbel zo grote en prijzige impact. Ook Tom Cruise is zich daar maar al te goed bewust van:

“Dat is het. Geen excuses. Je kunt het aan de mensen vertellen die hun verdomde huizen verliezen omdat onze industrie ermee moet stoppen. Het zal geen eten op hun tafel zetten of hun school-opleiding betalen. Daar ga ik elke nacht mee naar bed. De toekomst van de f*cking industrie. Dus het spijt me dat excuses niet genoeg is. Ik zei het je en nu wil ik het, en als je het niet doet, ben je weg. We stoppen deze verdomde film niet! Is het begrepen? Als ik het weer zie, ben je f*cking weg.”

Cruiseschip

Eerder kwam Cruise al met de productie van de nieuwe Mission: Impossible in het nieuws nadat hij een compleet cruiseschip huurde waarop de cast en crew veilig konden verblijven in Noorwegen. Voor maar liefst 672.000 dollar.

Overigens loopt de productie niet geheel van een leien dakje. Op 12 oktober werden twaalf crewleden positief getest, waarna Cruise crisisoverleg moest plegen met Christopher McQuarrie, schrijver en regisseur van de films.

Planning

Over het plot van Mission: Impossible 7 is nog niks bekend. Wel weten we al dat Cruise dus terugkeert als Etha Hunt, naast Ving Rhames als Luther Stickell, Simon Pegg als Benji Dunn en Rebecca Ferguson als Ilsa Faust. Nieuwe gezichten zijn onder andere Esai Morales als de grote schurk van 7, Hayley Atwell en Pom Klementieff.

Mission: Impossible 7 staat op de planning voor 19 november 2021. Mission: Impossible 8 volgt op 4 november 2022. Check voor de complete rant van Cruise het artikel van The Sun.

The SunLA Times

Reageer op artikel:
Geheime opnames: furieuze Tom Cruise na overtreden corona-regels
Sluiten