Tof! Nieuwe AR-app laat je virtueel de vetste sneakers passen

Heren, er is nu toch een app in aantocht. Eentje die het leven van de sneakerliefhebber een stuk makkelijker gaat maken. En van de online verkopers trouwens ook. We hebben het over Wanna Kicks. Ontwikkeld door Wannaby, een startup uit Wit-Rusland die ‘AR commerce’-ervaringen bouwt.

Wannaby heeft een bètaversie gelanceerd van haar nieuwste app, die het veel gemakkelijker maakt om de perfecte sneakers te vinden. De iOS-app (voorlopig in ieder geval) gebruikt augmented reality zodat jij verschillende sneakers kan “passen”. Je kiest gewoon een paar sneakers uit de lijst met 3D-modellen, richt je camera op je voeten en dikke kassa: je draagt ​​nu het door jou gekozen schoeisel. Net echt.

Virtueel sneakers passen

Er zijn meerdere bedrijfjes die dit proberen, maar eerlijk gezegd zijn die allemaal een beetje wannabe Wannaby. Bij de Wit-Russen is het effect vrij direct en ook als je jouw voeten beweegt, draait of de camerahoek wijzigt is het resultaat nog naar wens. Het werkt alleen nog niet zo goed als je voor een spiegel staat – wat misschien nog wel het nuttigst zou zijn – maar dat is iets waar aan gewerkt wordt. Zoals LuckyTV’s Willy zou zeggen: “Lekker gewerkt, pik.”

Wannaby gelooft dat haar technologie zowel klanten als retailers kan helpen. Het uitgangspunt is simpel: hoe beter idee je hebt hoe de sneakers er uit zullen zien als je ze echt draagt, hoe groter de kans is dat je de juiste aankoop doet. Dus, hoe minder kans dat je het ​​artikel wilt retourneren. Want de hele afhandeling hiervan, daar gaat voor veel retailers knetter veel geld inzitten. Zonde.

Wannaby heeft een missie

“Onze missie is om online winkelbarrières te doorbreken,” vertelt Wannaby CEO en ex-Google Sergey Arkhangelskiy. “Wij geloven dat AR-try-on klanten kan helpen om online te winkelen en het verschil tussen online en offline winkelen weg te nemen. We zien twee grote problemen in de schoenenmarkt. Online conversies zijn vrij laag en het aantal returns is behoorlijk hoog in vergelijking met traditioneel winkelen. De mogelijkheid om sneakers met je telefoon te proberen voordat je ze online aanschaft, moet conversies, betrokkenheid en retourtjes veranderen.”

Hij gaat verder: “Veel merken presenteren hun nieuwste releases zowel online als offline. Veel klanten willen graag meer weten over nieuwe sneaker releases en AR is een geweldige nieuwe manier voor mensen om sneakers te ervaren die nieuw zijn op de markt of op het punt staan ​​om naar de markt te gaan. In wezen is dit het belangrijkste idee achter Wanna Kicks: gebruikers toestaan ​​te kiezen en te beslissen of ze een schoen leuk vinden of niet zonder een fysieke winkel te bezoeken. ”

Klinkt ons als muziek in de oren. Hoe tof zou het bijvoorbeeld zijn als je alle sneakers uit onze wekelijkse sneaker-update online kan passen? We geven meteen het antwoord: best leuk.

Techcrunch

Reageer op artikel:
Tof! Nieuwe AR-app laat je virtueel de vetste sneakers passen
Sluiten