Redactie
Redactie Architecture 5 jan 2017

Tof: Deze lofts in Amsterdam zijn volledig DIY

Het concept van deze collectieve DIY loften en leefruimtes is gebaseerd op de mogelijkheid om aan te passen. De appartementen zijn gelokaliseerd aan de Amstel in Amsterdam en dragen daarom de logische naam Amstelloft. Is dit de toekomst van moderne bouwkunde?

Het project van WE Architecten is geïnspireerd op woningen die huizen in oude scholen, kerken en warenhuizen: flexibele ruimtes die aangepast zijn op de wensen van de bewoner. Van studio’s voor artiesten tot een plek om met familie te wonen.

Aangezien het een collectief project is, waren de huidige bewoners vanaf een vroeg stadium betrokken bij de ontwikkeling. Hierdoor kregen ze de vrije hand om een interieur te creëren naar hun smaak, zonder dat de inrichting standaard was bepaald door de architecten.

Iedere bewoner kreeg eenzelfde soort lege ruimte met een hoogte van 5.5 meter toegewezen, die ze volgens hun eigen visie konden inrichten. Vooral tof: de concrete scheidingen en tussenvloeren kunnen ook in de toekomst weer aangepast worden. Zo kun je van een open loft relatief makkelijk een gezinswoning met vier kamers maken of vice versa.

Reageer op artikel:
Tof: Deze lofts in Amsterdam zijn volledig DIY
Sluiten