Redactie
Redactie Advertorial 14 februari 2018

Tof: Chef’s Special laat in deze video zien hoe iedereen muziek kan maken

Chef’s Special is een van de meest vruchtbare muzikale projecten in Nederland. De Haarlemse formatie wordt geroemd vanwege de feestelijk live-shows en keiharde hits als In Your Arms, Try Again en Amigo. Met dit project, waarin ze in samenwerking met Vodafone Amigo opnieuw onder handen hebben genomen, hoopt de band te laten zien wat je op muzikaal gebied kunt doen zonder een professional te zijn.

Amigo kan je niet ontgaan zijn; de zomerse knaller was eerder non-stop op de radio te horen en klonk veelvuldig uit de speakers op festivals. Met behulp van allerlei nieuwe technologische innovaties wil de band laten zien wat vandaag de dag de mogelijkheden zijn om – waar je ook bent – muziek te maken. Uit onderzoek van de netwerkprovider blijkt namelijk dat bijna één op de vier Nederlanders (22,6 procent) graag een instrument wil bespelen, maar dit door tijdgebrek niet doet. Zonde, want met een stabiel netwerk en een smartphone kun je – zelfs in de trein of liggend in het park – relatief makkelijk een toffe track maken.

The Chef’s way…

Om het bovenstaande in praktijk te brengen, is de band aan de slag gegaan op een middelbare school. In de clip zien we hoe de bandleden – samen met kinderen – de school opbouwen tot één groot muziekexperiment, waarin ‘nieuwe’ instrumenten zoals Freedrums, Specdrums, Jamstiks en Mogees de hoofdrol spelen. “We hebben allemaal muziekles gegeven in onze carrière en weten hoe leuk het voor kinderen is om muzikaal uitgedaagd te worden. De instrumenten daagden ons uit om de song Amigo op een andere manier te benaderen. De mogelijkheden om muziek te maken via je mobiel hebben ons dan ook verrast en zijn te gek”, aldus de band. Bekijk de video hieronder:

Meer info over dit project vind je hier. Een backstage video van de clip kun je hier bekijken.

In samenwerking met Vodafone

Reageer op artikel:
Tof: Chef’s Special laat in deze video zien hoe iedereen muziek kan maken
Sluiten