Grote naam uit de bankwereld voorspelt de toekomst van Bitcoin

Jan de Raab 17 mei 2018 Life

Het aantal cryptocoins waar je in kunt beleggen stijgt bijna dagelijks. Je hoeft daarom geen deskundige te zijn om te beseffen dat het gros van de digitale munten op termijn ook weer zal gaan verdwijnen. In een ideale situatie zou je in ieder geval één digitale munt hebben die kan fungeren als wettig geaccepteerd betaalmiddel. Zo ver is het nog niet, maar volgens Gary Cohn is dat slechts een kwestie van tijd.

Gary Cohn is niet zomaar iemand. Hij is de voormalig president van Goldman Sachs en de voormalige economisch adviseur van Donald Trump, President van de Verenigde Staten. Hij ziet dat cryptocurrency aan het groeien is, maar hij heeft ook zo zijn twijfels. De Bitcoin is volgens hem minder transparant dan je in eerste instantie zou vermoeden.

De toekomst van Bitcoin

Juist de mate van transparantie is essentieel om geaccepteerd te worden als digitale munt. Een andere, niet onbelangrijke factor, is de manier waarop de waarde van een cryptocoin zou moeten worden bepaald. Zoals bekend kost het ‘minen’ enorm veel energie. Het ‘minen’ van Bitcoins kost immers al een slordige 5.6 miljoen euro per dag.

Bitcoin cryptocurrency Gary Cohn
Getty Images / Drew Angerer

In de theorie van Gary Cohn gaat het dan ook niet om de munt zelf, maar om de achterliggende technologie. De blockchain technologie dus. Gary Cohn staat niet alleen wat zijn aannames betreft. Meerdere vooraanstaande deskundigen hebben al kenbaar gemaakt dat de blockchain technologie zijn volledige potentie nog niet heeft bereikt. Met name op het gebied van veiligheid is de blockchain technologie onmisbaar en dit kam op termijn wel eens de doorslag gaan geven.

Dit is waarom je nu moet gaan investeren in Ethereum

Wereldwijde cryptocurrency

Een opmerkelijk detail in het hele verhaal van Gary Cohn is dat zijn voormalige werkgever, Goldman Sachs, heeft aangekondigd aan de slag te gaan met Bitcoins. Je zou kunnen denken dat de uitspraken van Gary Cohn dan een eenvoudig een-tweetje is, echter bezit Gary Cohn naar eigen zeggen geen aandelen in Goldman Sachs.

Voorlopig blijven de uitspraken van Gary Cohn exact dat: uitspraken. Dat betekent niet dat zijn aannames ook kloppen. Voorlopig blijft de Bitcoin in ieder geval fier overeind staan als de meest populaire cryptocoin van dit moment met Ethereum als goede tweede.

Reageer op artikel:
Grote naam uit de bankwereld voorspelt de toekomst van Bitcoin
Sluiten